Cum să îţi colorezi sprâncenele în funcţie de nuanţa părului

Spâncenele bine definite, prin culoare și formă, sunt cele care garantează un machiaj reușit. Încadrează fața și scot în evidență trăsăturile, și, stilizate ca la carte, te vor ajuta să arăți impecabil.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 09:44
Cum să îţi colorezi sprâncenele în funcţie de nuanţa părului

Cum alegi nuanța potrivită?

În primul rând, trebuie să ții cont de nuanța părului tău pentru a se crea un contrast plăcut între cele două. Înainte de a-ți vopsi sau colora sprâncenele cu ajutorul paletei de machiaj, este recomandat să testezi înainte câteva nuanțe pentru a te asigura dinainte că vei face cea mai bună alegere. Încearcă, fă-ți câteva poze, apoi compară rezultatele între ele.

Citeşte şi Greşeli care se fac frecvent în aranjarea sprâncenelor

Păr blond

Femeile tind să se simtă mai frumoase și să aibă mai multă încredere în ele când au sprâncenele bine definite. Cele blonde natural au în general sprâncene de culoare deschisă și, pentru a-și contura trăsăturile, este necesar să le coloreze cu unul sau două tonuri mai închise. În acest fel vor deveni definite și vor părea mult mai voluminoase. Chiar și cele vopsite platinat nu ar trebui să își deschidă exagerat de mult sprâncenele, deoarece vor avea un look nenatural și trăsăturile vor părea mult prea șterse, spun specialiștii.

Păr șaten

Dacă ești șatenă natural și ai sprâncenele puțin mai închise decât nuanța părului, nu mai este nevoie să le faci nimic, doar să le dai o formă. În mod natural, sprâncenele ar trebui să fie mai închise decât părul. Pentru a îndulci machiajul, poți folosi o nuanță puțin mai deschisă înspre arcadă. În cazul în care ai o structură osoasă bine definită sau ai nevoie de un liftin, pensează sprâncenele ușor arcuite.

Citeşte şi Şi-a dat cu suc de ceapă de sprâncene! Ce i s-a întâmplat după o săptămână

Păr roșcat

Femeile cu părul roșcat natural nu au și sprâncenele de culoare roșiatică. Oricum, nici nu ar crea un aspect vizual plăcut să fie așa, cea mai bună culoare fiind șatenul natural, cu câteva reflexe roșiatice. Culoare se obține combinând două nuanțe sau, pentru un efect mai accentuat, se va alege o culoare mai închisă, apropiată de negru.

Păr brunet

Cu siguranță, cea mai potrivită alegere în ceea ce privește nuanța sprâncenelor în cazul femeilor cu părul negru o reprezintă, desigur, tot negrul. Poți jongla în schimb cu intensitatea nuanței, în funcție de efectuol pe care îți dorești să îl obții: mai discret sau mai vizibil.

5 trucuri pentru sprâncene perfecte