Cum să îți cureți canapeaua cu doar cinci lei. Trucul pe care ar trebui să îl știe orice gospodină

Canapeaua este una dintre piesele de mobilier care se murdărește cel mai repede, iar curățarea ei le dă mari bătăi de cap gospodinelor. Noi ne-am gândit să îți dezvăluim un truc miraculos care te va ajuta să faci canapeaua lună cu doar cinci lei.

22 ian. 2023, 08:07
Cum să îți cureți canapeaua cu doar cinci lei. Trucul pe care ar trebui să îl știe orice gospodină
Cum să îți cureți canapeaua cu doar cinci lei

Cum să îți cureți canapeaua cu doar cinci lei. Curățarea canapelei este o sarcină de care, oricât am încerca, nu putem scăpa și asta pentru că este o piesă de mobilier extrem de importantă în care ne petrecem majoritatea timpului, atunci când suntem acasă bineînțeles.

Citește și Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie

Cum să îți cureți canapeaua cu doar cinci lei

Dacă până acum ai încercat o mulțime de produse extrem de scumpe și care nu au dat rezultatul dorit, noi îți vom arăta un truc care îți va face canapeaua lună. Pentru asta nu ai nevoie de servicii sau aparate scumpe, ci doar de două produse obișnuite, pe care le ai deja prin casă și pentru care scoți de regulă din buzunar maxim cinci lei.

Dar înainte de ați dezvălui micul nostru secret, te sfătuim să aspiri canapeaua pentru a îndepărta praful, părul de animale, acarienii și chiar firimiturile. Mai mult, dacă canapeaua are perne este indicat să le dai la o parte și să le cureți separat.

Revenind la micul nostru secret, ei bine, trucul minune care te va scăpa de murdăria de pe canapea este de fapt o soluție naturală, spunem noi, compusă din oțet și bicarbonat de sodiu.

Această soluție este extrem de eficientă în igienizarea canapelelor și trebuie să ai mare grijă atunci când vrei să o aplici, mai ales dacă piesa de mobilier este făcută din material textil. Înainte de toate nu te grăbi să aplici lichidul acid direct pe țesătură, deoarece s-ar putea deteriora. Pregătește un litru de apă caldă, în care toarnă un pahar de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Ia o cârpă care nu lasă scame, umezește-o în această soluție ieftină și fabuloasă, apoi șterge cu mișcări circulare petele de pe canapea. Dacă nu ai oțet în casă, poți să îl înlocuiești cu zeamă de lămâie.

Cum poți să previi depunerea de praf pe mobilă

Atunci când ne apucăm de curățenie poate dura foarte mult, iar cum timpul este cel mai mare dușman al nostru, încercăm să facem tot posibilul să fie totul cât mai rapid. Pentru a preveni depunerea de praf pe mobilă ai nevoie de doar două ingrediente. Mai exact:  un litru de apă cu o lingură de glicerină care se amestecă

Trebuie să luați o cârpă pe care o înmuiați în substanță pentru zece minute și după aceea puteți șterge praful.

Glicerina este recomandată pentru curățarea rapidă și de înaltă calitate. Se descurcă bine cu orice murdărie și, în combinație cu alcool etilic, împiedică formarea de ceață și înghețarea ochelarilor .

Tot cu glicerină putem curăța și vasul de toaletă. Însă în acest caz ai nevoie și de oțet cu apă pe care să îl adaugi peste amestec. Suprafața se curăță cu o lavetă.

De asemenea glicerina mai este recomandată și atunci când vrem să spălăm paharele. Se recomandă să amestecați apa cu glicerin mai exact 100 ml de apă și 250 ml de glicerină.

Un alt lucru care mai trebuie reținut este faptul că puteți curăța gura bebelușilor cu ajutorul glicerinei pentru că nu este deloc nocivă.

Citește și Trucul prin care poţi curăţa eficient maşina de spălat. Rufele tale vor fi mult mai curate