Cum să îți dai seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au viermi. Acest truc simplu te va salva de la cheltuială

Cireșele sunt unele dintre fructele favorite ale românilor, însă posibilitatea de a avea viermi îi sperie pe mulți dintre români. Iată care este trucul simplu care te-ar putea salva de această problemă.

22 iun. 2023, 20:00
Cum să îți dai seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au viermi. Acest truc simplu te va salva de la cheltuială
Cum să îți dai seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au viermi. Acest truc simplu te va salva de la cheltuială

A venit vara și oamenii sunt gata să se bucure de concedii și de cocktail-uri pe malul mării. Totuși, pe lângă acest aspect, o altă parte importantă a acestui anotimp este reprezentată de fructele delicioase specifice. Cireșele sunt unele dintre favoritele românilor, dar parcă de fiecare dată când dorim să ne cumpărăm aceste fructe ne confruntăm cu o anumită frică. Există stresul că acestea ar putea avea viermi. Din fericire există un truc care te poate scăpa de această problemă.

Citește și: Accident de milioane în Cluj. Un cireș a căzut peste o mașină, așa că trecătorii s-au repezit să culeagă fructele: „Garsoniere pe un kilogram de cireșe”

Este uimitor cât de simplu îți poți da seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au sau nu viermi. Acesta te va salva de o cheltuială inutilă și nu va mai trebui să arunci la gunoi kilograme întregi de fructe.

La acest moment, cireșele sunt unele dintre cele mai căutate fructe, totuși trebuie să trebuie să te asiguri că acestea nu au viermi, mai ales pentru că sunt foarte scumpe. După ce ies din ouă, viermi își fac loc în interiorul fructului, intrând, în general, pe lângă codița acestuia și se hrănesc cu pulpa cireșelor. Dat fiind că deja ne apropiem de finalul lunii iunie, există deja pericolul ca cireșele să aibă viermi.

Pentru a salva niște bani, există un truc foarte simplu, este nevoie doar să acorzi atenție câtorva aspecte. În primul rând, trebuie să verifici cu atenție aspectul fructelor. Cireșele ar trebuie să fie netede, fără găuri și să nu existe urme de mucegai. De asemenea, cireșele trebuie să fie ferme la atingere și să nu aibă zone stricate. Dacă sunt prea moi sau au pete maronii, ar fi indicat să nu le cumpărăm.

Mai este un aspect care ar putea să dea de gol dacă au sau nu viermi. Este vorba despre despre codițele acestora, ele ar trebui să fie verzi.

Cât de mult îngrașă cireșele

Pe de altă parte, nutriționiștii avertizează că iubitele cireșe îngrașă foarte tare. Acestea ar trebui ocolite de către cei care vor să slăbească pentru că au în compozița lor foarte mult zahăr.

”Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte,” spune Mihaela Bilic.

Citește și: Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp. Portofelul îți va mulțumi dacă vei folosi acest truc