Cum să îţi înveţi copilul ce înseamnă Crăciunul. Semificaţia Sarbătorii dincolo de Moş Crăciun şi cadouri

Sarbatoarea Craciunului este una dintre certitudinile anuale din viata fiecarui om. Este o sursa mare de bucurie pentru familiile cu copii, iar copiii invata repede beneficiile pe care le au de pe urma acestei frumoase sarbatori. Cadouri, iubire, bucurie, reuniuni in familie sau cu prietenii, parinti mai toleranti si mai veseli in luna decembrie, tot acest pachet este rapid asimilat de catre copil. Craciunul este asteptat, dorit, cantat si iubit.

RomaniaTV.net
24 dec. 2018, 14:33
Cum să îţi înveţi copilul ce înseamnă Crăciunul. Semificaţia Sarbătorii dincolo de Moş Crăciun şi cadouri

De cele mai multe ori, insa, in zilele noastre, agitatia, spiritul exagerat de comercializat al Craciunului ii determina pe multi parinti nici sa nu isi mai bata capul sa le explice copiilor lor ce inseamna cu adevarat aceasta sarbatoare, ce semnificatie are, alta decat aceea ca vine Mos Craciun pe horn cu sania trasa de reni si cu tolba plina de cadouri pentru copiii cuminti.

Face parte din rolul nostru de parinti sa vorbim cu copiii nostri, incepand de la o varsta la care ei pot intelege aceste lucruri, ce inseamna Craciunul. 

Poti sa discuti cu copilul care sunt originile acestei sarbatori. Ce ii vei spune copilului tau va depinde ce propriul tau istoric religios si de atitudinea ta spirituala.

Cauta o carte despre povestea Craciunului, cat mai potrivita cu varsta copilului tau, si citeste-i cate putin in fiecare zi a lunii decembrie, ca sa il familiarizezi cu semnificatia acestei sarbatori a tuturor timpurilor.

Mergi cu toata familia la biserica duminica dimineata sau participa la orice actiune spirituala care se potriveste cu convingerile si credintele voastre. Multe biserici au actiuni umanitare frumoase cu ocazia Craciunului, ca sa nu mai vorbim de slujbele speciale care il pot introduce pe copil in semnificatia religioasa a sarbatorii macar atat cat sa inteleaga treptat ca aceasta nu este numai despre Mos Craciun si o noua ocazie ca el sa primeasca jucaria dorita de la mall-ul preferat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.