Cum să mănânci de sărbători ca să nu te îngraşi

Sezonul sarbatorilor de iarna, o perioada in care te bucuri impreuna cu prietenii si familia. In acelasi timp insa, este si un interval in care poti sa te ingrasi foarte mult si foarte rapid. Mancarea este peste tot, de la petrecerile la serviciu, la mesele in familie, iar tu nu reusesti sa te abtii si astfel iei in greutate.

24 dec. 2014, 08:26
Cum să mănânci de sărbători ca să nu te îngraşi

Concentreaza-te pe stabilirea unui echilibru intre mancare, activitate fizica si distractie. Daca urmezi sfaturile de mai jos, poti sa faci fata tentatiilor si sa nu te ingrasi de sarbatori.

Gandeste intr-un mod realist. Nu incerca sa tii diete si cure de slabire in timpul sarbatorilor, pentru ca nu vei reusi sa te stapanesti cand vei vedea bunatatile de pe masa de Craciun. In schimb, cauta sa-ti mentii greutatea si sa nu te ingrasi in aceasta perioada, pentru ca iti va fi dificil sa revii la normal.

Fa cateva exercitii fizice zilnic. Nu este necesar sa mergi la sala de fitness sau sa exagerezi cu efortul fizic, insa sportul te ajuta sa te eliberezi de stres si in plus, previne ingrasarea. Incearca sa faci plimbari in aer curat timp de 10 sau 15 minute la pas grabit, de doua ori pe zi.

Nu sari peste mese. Inainte de a pleca la o petrecere sau o cina in familie, mananca ceva usor, poate o salata sau fructe, pentru a-ti potoli apetitul.

Citeşte continuarea pe curademiere.ro