Cum să menţii aerul curat în casă când afară e frig

Aerul dintr-o casa este de doua pana la de cinci ori mai poluat decat aerul de-afara. Cel putin asa sustin statisticile Agentiei Americane de Protectie a mediului. Aerul de o slaba calitate dintr-o locuinta poate pune in pericol sanatatea familiei care locuieste acolo, ca atare este foarte important sa-ti tii casa curata si bine ventilata.

RomaniaTV.net
03 mart. 2018, 08:07
Cum să menţii aerul curat în casă când afară e frig

Aerul din casa poate fi contaminat cu poluanti foarte periculosi ce pot ameninta viata celor care locuiesc in casa respectiva.

– monoxidul de carbon – 400 de oameni mor anual (statistici din Statele Unite) si mii de persoane sunt intoxicate din pricina monoxidului de carbon.

– fumat pasiv: 7.500-15.000 de copii sunt spitalizati anual din pricina problemelor de tract respirator cauzate de fumatul pasiv. Nu numai copiii sunt supusi riscului, ci si adultii in varsta sau cu probleme cardiovasculare. 

Problema este cu atat mai mare cu cat afara este frig si nu iti vine sa deschizi geamul pentru a aerisi. 

Iata cateva sfaturi ale Asociatiei Americane de lupta impotriva bolilor la plamani pentru a purifica aerul din casa. 

1. Lasa aerul sa circule

Aerisirea incaperilor cu ferestrele complet deschise permite schimbul de aer dintre interior si exterior in cel mai scurt timp posibil, fara racirea peretilor.  Este recomandat ca pe timpul sezonului rece sa deschizi ferestrele timp de 10-15 minute in fiecare camera, atat dimineata, cat si seara. Aerul proaspat te va ajuta sa te concentrezi intreaga zi si sa te odihnesti cum trebuie pe timpul noptii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.