Cum să menţii inima SĂNĂTOASĂ. Trebuie să faci doar ASTA!

Este foarte ușor să ai grijă de inima ta, trebuie doar să urmezi câțiva pași ușori. Iată 5 sfaturi de la medici care te vor ajuta.

11 oct. 2014, 07:56
Cum să menţii inima SĂNĂTOASĂ. Trebuie să faci doar ASTA!

Relaxarea, importantă

Inima unei femei reacționează la stres diferit față de cea a bărbatului, de aceea este important să te poți relaxa și să faci din asta un obicei. Cei mai mulți oameni au prea puțin timp la dispoziție ca să se poată relaxa, însă chiar și câteva minute sunt de ajuns pentru sănătatea inimii tale, spune cardiologul specialis Maja Zaric, din New York.

Dieta sănătoasă

Este foarte important să mănânci sănătos și nu doar pentru sănătatea inimii, ci pentru sănătatea întregului organism și ca să îți menții greutatea ideală. Fructele și legumele proaspete trebuie să facă parte din dieta ta în fiecare zi și nu uita și de alimentele sănătoase care îți protejează sistemul cardiovascular. Evită produsele procesate și prăjelile – toate grăsimile trans fac rău inimii tale.

Odihna, necesară

Mădălina Petrescu, cardiolog în Seattle, Statele Unite, le recomandă tuturor – pacienților, dar și celor care nu vor să ajungă la cardiolog prea curând – să se odihnească bine. Nu lăsa somnul pe altă dată, pentru că lipsa acestuia poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Renunță la obiceiurile de care nu ai neapărat nevoie – de exemplu urmăritul serialelor la tv, până noaptea târziu – și mai bine dormi o oră în plus.

Exerciții pentru sănătatea inimii

Și sportul trebuie să facă parte din rutina ta, dacă nu zilnică, măcar săptămânală. Exercițiile cardio sunt foarte bune pentru inima ta, dar și pentru restul corpului. Poți face jogging, poți înota, te poți plimba cu bicicleta. Fă sport cât mai des, chiar și câte 20-30 de minute.

Citeşte mai mult pe avantaje.ro