Cum să nu fii păcălit dacă faci cumpărături online

Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care aleg să efectueze cumpărături online, cu cardul, pe internet, să fie foarte atenți la persoanele care efectuează diferite tranzacții pe internet și să nu cumpere, pe cât posibil, de la persoane necunoscute, cu atât mai mult să achite în avans bunurile respective.

24 dec. 2013, 13:23
Cum să nu fii păcălit dacă faci cumpărături online

Sfaturile Poliției pentru cei care fac cumpărături online:

– Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi pentru marfă după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

– Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui să fie prudent.

– Dacă oferta este foarte tentantă, trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare. În plus, în cazul unor nelămuriri, trebuie întrebat vânzătorul.

-Dacă se cumpără produse „de firmă„, trebuie mers cu vânzătorul la un magazin autorizat, astfel încât să fie probată autenticitatea produsului cumpărat.

– Întâlnirea cu vânzătorul trebuie să aibă loc în zone publice, iar cumpărătorul poate fi însoţit de persoane în care are încredere.

– Dacă se cumpără bunuri de la persoane fizice, trebuie cerute documentele de provenienţă a bunului respectiv (factura sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat iniţial produsul de la magazin) şi certificatul de garanţie emis de producător.

Vezi mai multe sfaturi aici.