Cum să nu intri în datorii: Sfaturi uşor de urmat

România trece printr-o perioadă economică instabilă. Aşa se face că sunt tot mai puţine job-uri disponibile pe piaţă, iar numărul celor fără un loc de munca este în creştere. Nu este de mirare că oamenii se afundă în datorii. Unele dintre acestea sunt uşoare, împrumuturi de la prieteni pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, fără comisioane şi alte asemenea lucruri.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 08:59
Cum să nu intri în datorii: Sfaturi uşor de urmat

Exista si imprumuturi facute in perioada de prosperitate cand „economia duduia” si foarte putini oameni se gandeau la o eventuala recesiune. Bancile acordau bani fara prea multe analize, iar romanii se imprumutau intr-o veselie pentru a-si cumpara plasme, masini sau case. Sperau ei ca anul urmator sa le aduca o crestere substantiala a salariului, dupa care urmau alte datorii.

Se parea ca lucrurile vor merge asa la nesfarsit pana cand Romania a fost si ea angrenata in caderea economica. Nu doar ca n-au mai fost mariri de salariu, din contra. Oamenilor li s-au diminuat lefurile, in cel mai bun caz, sau au ramas fara job in cea mai rea dintre situatii. In acelasi timp, ratele la banca nu au suferit acelasi tratament: au ramas la fel sau chiar s-au marit: pentru ca asa cum stim cu totii bancile nu sunt societati de binefacere.

Cand optimismul in Romania se afla pe cele mai inalte culmi au existat si oameni care n-au uitat niciodata una dintre cele mai importante legi ale naturii: tot ce creste mai devreme sau mai tarziu scade si viceversa. Prevazatorii au urmat un model simplu pentru a nu avea probleme mai tarziu.

Iata cateva moduri simple pentru a nu te ingloba in datorii pe care apoi nu le mai poti achita si prin urmare sa ai o stare financiara sanatoasa.
 
1. Asigura-te ca stii in fiecare moment unde sunt banii tai

Cu alte cuvinte fa-ti un buget lunar in care sa-ti inscrii atat veniturile, cat si cheltuielile. Astfel, nu te vei trezi peste noapte ca veniturile tale sunt mult sub ceea ce cheltui si esti pe deficit luna de luna.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.