Cum să păstrezi cartofii mai mult timp, fără să încolţească. Care sunt semnele că nu mai sunt buni

Problema depozitării cartofilor fără ca aceştia să încolţească se poate rezolva respectând câteva reguli simple. De asemenea, specialiştii spun că există semne evidente prin care pot fi identificaţi cartofii care nu mai sunt buni de mâncat.

21 mai 2023, 09:07
Cum să păstrezi cartofii mai mult timp, fără să încolţească. Care sunt semnele că nu mai sunt buni

Cartofii trebuie păstrați într-un loc răcoros și întunecat, altfel lumina îi va face să fotosintetizeze și să încolțească, conform Daily Express. De asemenea, temperatura ideală la care trebuie să fie păstraţi este de 10 grade.

Citeşte şi  A prezis Leonardo Da Vinci sfârşitul lumii printr-un mesaj ascuns în celebra pictură „Cina cea de Taină”? Ce spun specialiştii

Este recomandabil să aşezi cartofii în pungi de hârtie pe care le pui într-un loc întunecat, un dulap, pe o verandă, sau într-un șopron de grădină. Ar fi ideal ca aerul să poată circula printre ei. Astfel, se pot păstra în stare bună câteva săptămâni bune.

În niciun caz ei nu trebuie păstraţi  în pungi de plastic sau lângă ceapă sau alte legume sau fructe

Citeşte şi  Litoralul pentru toți 2023. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană la un hotel de 3 stele. Vezi lista hotelurilor înscrise în program

Există mai multe semne prin care pot fi identificaţi cartofii care nu mai sunt buni de mâncat.

Cartofii devin verzi atunci când sunt expuși la lumină şi pot conține toxine, deci nu sunt buni de mâncat. De asemenea, dacă au pete moi sau sunt umezi este mai bine să nu-i adaugi în mâncăruri. Un alt pont, pentru a deosebii cartofii buni constă în miroul acestora. Un cartof proaspăt miroase ca pământul în care a crescut, în timp ce  unul stricat va mirosi a mucegăit.