Cum să păstrezi fructele şi legumele pe care le-ai cumpărat în stare bună, cât mai mult timp

Ai cumparat ce e mai bun din piata sau de la supermarket si vrei sa profiti din plin de fructele si legumele pe care le ai. Pentru unele este suficient sa le pui in frigider, dar cateva dintre ele au cateva reguli mai speciale. Afla cum sa pastrezi in conditii bune rosiile, capsunele, strugurii sau sparanghelul, astfel incat sa fie proaspete si delicioase mai mult timp.
Iulian Tudor
10 iun. 2014, 11:00
Cum să păstrezi fructele şi legumele pe care le-ai cumpărat în stare bună, cât mai mult timp

1. Rosii carnoase si perfect coapte. Rosiile nu au nevoie de frigider ca sa fie perfecte, scrie foodstory.ro. Temperaturile scazute deterioreaza membrana din interiorul lor si le schimba gustul. O rosie nu prea coapta se va transforma intr-o bunanate daca o asezi pe un pervaz insorit. Rosiile perfect coapte se pastreaza la temperatura camerei si se consuma in cateva zile dupa ce le-ai cumparat. Daca rosiile nu mai au codita verde (ceea ce se intampla de multe ori), aseaza-le pe pervaz sau pe blatul din bucatarie cu parte aceasta in jos, astfel incat umiditatea si aerul sa nu poata patrunde prin locul unde se afla codita si sa strice calitatea si fermitatea rosiilor.

Citeşte şi Câte fructe şi legume e indicat să mănânci zilnic

2. Capsune perfecte pentru mai multe zile

Capsunele au o viata scurta odata ce sunt culese. Este suficient sa treaca o zi si fermitatea lor sa aiba de suferit, de aceea este recomandat sa le consumi rapid dupa ce le-ai cumparat. Daca vrei totusi sa le pastrezi mai multe zile, nu le rupe coditele verzi (pentru ca acestea impiedica patrunderea aerului si umiditatii in fruct), nu le spala decat in momentul consumarii (pentru ca astfel previi inmuierea lor) si nu le aseza gramada in sertarul de la frigider. Ca sa profiti de ele pentru cateva zile in plus e important sa le tii la frigider.

Pune-le in straturi, in recipiente de plastic sau sticla cu capac, iar intre fiecare start de capsune aseaza cate un servetel de hartie. Daca vrei sa le mananci simple, lasa-le sa ajunga la temperatura camerei pentru ca o capsuna calda are un gust infinit mai bun decat una extrem de rece.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Rulouri de pui cu verdeţuri

3. Fii precaut cu fructele si legumele aduse „cu pasaport”

Oricat de tentante ar fi niste pere din China sau niste struguri din Mexic in extrasezon, trebuie sa te gandesti ca fructele sau legumele aduse din tari indepartate petrec cateva zile, daca nu saptamani, de cand au fost culese pana ajung la tine in farfurie, oricat de mult s-ar stradui producatorii sa le metina proaspete. Viata acestor alimente in frigiderul tau nu mai poate fi prelungita cu mult, iar calitatea lor are de suferit. Produsele cu eticheta locala au toate sansele sa reziste mai mult timp si sa aiba un gust mai bun.

4. Trucul care pstreaza sparanghelul verde si crocant

Sparanghelul este o leguma sensibila si destul de scumpa in magazine. Daca tot ai dat o mica avere pe o legatura cu cateva fire de sparabghel, n-ar strica sa il pastrezi in conditii bune pana cand esti pregatit sa il gatesti. Secretul este sa il pui la frigider intr-un borcan cu putina apa, astfel incat acesta sa se hidrateze. Daca sparanghelul a pierdut deja din fermitate poti sa il asezi pe servetele de hartie umezite pentru o jumatate de ora pentru a-si redobandi textura.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”