REŢETA ZILEI: Rulouri de pui cu verdeţuri

eCuisine.ro şi RomaniaTV.net vă recomandă să încercaţi un preparat cu legumele şi verdeţurile de sezon.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 07:13
REŢETA ZILEI: Rulouri de pui cu verdeţuri

Ingrediente:
 
2 bucăţi piept de pui dezosat
1 morcov
1 ţelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
2-3 fire de ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
2 ouă
1 pumn de busuioc verde
2 mâini de spanac verde
piper roșu boabe
1 linguriţă cu piper negru și verde măcinat
sare
ulei.

Pui mediteranean

Mod de preparare:

1. Pune carnea la fiert cu morcovul, pătrunjelul și ţelina. Când e fiartă, scoate-o cu spumiera și toac-o, împreună cu jumătate din legume, în robotul de bucătărie. Adaugă ouăle, sare după gust și o linguriţă cu piper roșu măcinat mai mare și lasă la rece o jumătate de oră.

2. Pune ceapa tocată la înăbușit împreună cu usturoiul, un praf de sare și două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, ia de pe foc și adaugă busuiocul, spanacul opărit și tocat, un praf de sare.

3. Întinde compoziţia de carne pe folie de aluminiu, iar deasupra pune amestecul de verdeaţă. Rulează strâns cu ajutorul foliei, așază sulul (ori sulurile) în tavă și dă la cuptorul încins,  la foc potrivit, 20-30 de minute. Scoate, iar după ce se răcește, dă la frigider 20-40 de minute.

4. Îndepărtează folia, taie rondele mai groase și servește cu salată de verdeţuri și piper roșu măcinat.

TRUC. Prepară rulourile fără să le dai la cuptor: înlocuiești ouăle cu 100-150 g de unt la temperatura camerei și bagi la frigider.
 
Lăptucile alungă insomnia, untișorul scade colesterolul

Pe lângă conţinutul bogat în fier, potasiu,  magneziu, zinc, cupru, iod și vitamine, lăptucile conţin lactucarium, foarte preţios în tratarea tulburărilor nervoase, insomniei, tusei pe fond nervos, palpitaţiilor și tahicardiei, ba chiar și a incontinenţei urinare.

Untișorul reduce, prin conţinutul ridicat de potasiu și fibre alimentare, nivelul colesterolului, reglează tensiunea arterială și, drept urmare, riscul de boli de inimă. Vitaminele și mineralele din frunzele de untișor crude scad riscul de cataractă, iar acidul folic ajută la menţinerea sănătăţii creierului.

Încearcă mai multe rețete pe eCusine.ro:

Ciocănele în sos de portocale

Cotlet de miel cu mere si citrice