Cum să păstrezi măslinele proaspete pentru cât mai mult timp. Iată câteva trucuri simple

Măslinele nu lipsesc în general din casele oamenilor, mai ales că sunt sănătoase . Mai jos îți arătăm câteva trucuri prin care le poți păstra cât mai proaspete pentru mai mult timp.

13 nov. 2022, 08:11
Cum să păstrezi măslinele proaspete pentru cât mai mult timp. Iată câteva trucuri simple

Măslinele nu lipsesc în general din casele oamenilor, mai ales că sunt sănătoase și slab calorice. Măslinele maronii sau cele negre sunt printre cele mai apreciate. Acestea de regulă sunt conservate la producător ăn saramură tocmai pentru a ține mai mult. Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să ai măslinele pentru mai mult timp și pentru a fi ferite de bacterii.

Citește și:Cum decurge planul „Let’s Make Colțea Great Again” al managerului Dr. Bogdan Furtună! 7 milioane de euro investiți în spital și aparatură medicală într-un singur an! „Aș prelua din mediul privat diferențierea salarială pentru medici în funcție de volumul de muncă și performanță!”

Cum să menții măslinele proaspete. Trucul pe care e musai să îl știi

De regulă măslinele negre sau cele maronii trebuie conservate în ulei pentru că au o textură mai moale. Mai exact, tot ce trebuie să faceți este să le puneți în borcane cât mai mici. Mai apoi puneți puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi și tăiați apoi coaja. În cazul în care doriți să fie mai aromate, atunci puteți adăuga și o foaie de dafin. Aceasta este bună și pentru a preveni apariția de bacterii. Puteți alege să țineți borcanele cu măsline ori în frigider, ori într-un loc răcoros. Atfel vă puteți bucura de savoarea lor chiar și două trei luni.

În cazul măslinelor verzi, lucrurile stau puțin difetit. Cel mai bine este să le păstrați în saramură, pe care o obțineți din circa 500 de ml de apă și două lingurițe de apă. Se mai pot adăuga pentru gust câteva foi de dafin și puțin piper. Le puteți depozita în borcane și puteți să le păstrați în frigider.

Măslinele, beneficii pentru sănătate

Pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, acestea au o groază de prorpietăți:

  • combate simptomele gripei, mai ales iarna
  • cresc capacitățile cognitive ale creierului
  • preveni cresterea colesterolului rau (LDL )
  • mentine si hidrata straturile superioare ale epidermei datorita vitaminei E;
  • combate simptomele osteoartrite

Trebuie precizat că măslinele sunt foarte bogate în calorii. Astfel, consumul lor trebuie sa ramana moderat, mai ales in cazul restrictiilor alimentare de sare sau al regimului alimentar.

 

Citește și: Dana Budeanu laudă mâncarea din Spitalul Județean Bacău: ”Se poate dacă se vrea”