Cum să păstrezi merele pe timpul iernii fără să se strice. Iată ce greșeală fac mulți

Sezonul rece îi întristează pe români pentru că nu se mai pot bucura de lucrurile pe care le au la dispoziție vara. Dar multe dintre acestea, printre care și merele, pot fi păstrate fără să se strice.

21 oct. 2022, 19:58
Cum să păstrezi merele pe timpul iernii fără să se strice. Iată ce greșeală fac mulți

Merele sunt niște fructe extrem de benefice pentru sănătate, mai ales pe timp de iarnă, când este necesar să îi oferim organismului nostru cât mai multe vitamine. Pentru a te bucura de mere proaspete și în sezonul rece, trebuie să le depozitezi, fără să faci greșeala pe care mulți o fac.

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și scorțișoară. Iată cum să o prepari la tine acasă

Cum depozitezi merele corect

Iarna, fructele delicioase sunt foarte greu de găsit. Majjoritatea nu au gust sau au prețuri exagerat de mari. Din această cauză, trebuie să știți cum să le păstrați fără să se strice.

Oamenii fac o multitudine de greșeli atunci când încearcă să păstreze merele o perioadă îndelungată de timp, crezând că pentru asta, trebuie să facă lucruri stricte.

Este important locul în care alegem să le depozităm. Acesta trebuie să fie cât mai curat și să fim siguri că în acea zonă nu se poate forma mucegai sau umezeală. De asemenea, fructele nu trebuie să fie depozitate la grămadă, într-o cutie sau găleată. Merele trebuie așezate pe un raft, în rânduri, fără să se atingă, într-o cameră ventilată și aerisită.

E important să nu depozitați mere lângă legume. Asta le poate dăuna, și nu o să vă puteți bucura de ele și pe timpul iernii. Temperatura din camera unde acestea sunt depozitate trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Umeditatea aerului nu trebuie neglijată, cea ideală fiind între 85 și 90%.

Citește și: Ce beneficii are oțetul de mere asupra organismului. Care este efectul consumului de oțet înainte de culcare