Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! Regulile de aur pe care trebuie neapărat să le respecți. Sunt o adevărată mană cerească

Românii adoră cafeaua însă prepararea ei este o adevărată artă pe care nu foarte mulți o înțeleg. Există anumite reguli pe care iubitorii de cafea trebuie să le respecte atunci când vine vorba de prepararea acestei băuturi magnifice care ne bucură diminețile.
Alina Costache
01 mart. 2024, 19:36
Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! Regulile de aur pe care trebuie neapărat să le respecți. Sunt o adevărată mană cerească

Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! De regulă, foarte mulți oameni se plâng că nu le iese cafeaua așa cum și-au dorit, fie e rea amară și neplăcută, fie e prea slabă și chiar acră.

Citește și Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate! Semnalul de alarmă pe care îl trage un celebru medic: ”Face rău pe toate planurile”

Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru!

Pentru a obține o ceașcă ideală de cafea există un raport între cafea și apă care este considerat standardul de aur, conform Tasting Table, citată de Yahoo Life.

Specialiștii în prepararea cafelei spun că pentru a produce un ibric de cafea robust, dar temperat, trebuie evitată măsurarea cafelei cu alingura.

Aceștia recomandă utilizarea a două linguri de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă de 220 de mililitri de apă.

În cazul în care ți se pare că raportul este mult prea puternic, pți opta pentru o lingură și jumătate de cafea măcinată la fiecare ceașcă.

Un alt lucru extrem de important, de care este necesar să ții cont este cum este prăjită cafeaua. O cafea măcinată cu o prăjire ușoară necesită mai multă apă pentru a-și extrage aroma decât o cafea cu o prăjire închisă. Acest lucru va scoate în evidență notele dulci ale acestei cafele, ceea ce va face ca ceașca să fie mai bună, spun experții.

Pentru cafetierele tradiționale, ai nevoie de 20 de grame la 10 uncii de apă. Deși pare extrem de complicat de calculat, trebuie să știi că 20 de grame reprezintă aproximativ patru lingurițe, iar 10 uncii reprezintă o cană de cafea de dimensiuni standard.

Preferințele joacă un rol important și aici, de aceea cel mai bine este să testați diferite proporții pentru a vedea care dintre ele vă încântă.

Iata beneficiile si riscurile consumului de cafea

Un studiu la care au participat peste 500.000 de persoane, s-a descoperit ca bautorii de cafea aveau o speranta de viata mai mare decat non-bautorii.

Licoarea a fost subiectul multor studii care au impartit oamenii de stiinta in doua categorii. In timp ce unii spun ca este foarte sanatoasa, altii avertizeaza ca pot duce la aparitia unor boli cronice. Pe cine sa credem, pana la urma? Este cafeaua prieten sau dusman?

Raspunsul ar putea fi simplu: si una, si alta. Iata care sunt beneficiile si riscurile consumului de cafea.
Studii noi
Cercetari recente au adus la lumina beneficii uimitoare ale cafelei asupra creierului. Cafeina stimuleaza sistemul nervos central, imbunatateste atentia, starea de alerta, intelegere, viteza de reactive, precum si dispozitia.

Mai mult, unele cercetari  au descoperit faptul ca memoria pe termen scurt poate fi imbunatatita cu ajutorul cofeinei. Iar un alt studiu a concluzionat ca si memoria pe termen lung poate fi imbunatatita daca bei cafea.

Alzheimer si Parkinson

Conform unui studiu recent, 3-5 cesti de cafea consumate pe zi scade riscul de Alzheimer si dementa cu pana la 65 la suta. Insa nu s-a precizat ce anume din cafea are aceste efecte. Alt studiu a aratat ca 3 cesti de cafea pe zi contribuie la scaderea riscului de Parkinson. Suplimentar, un studiu de la Institutul creierului Krembil, a scos la iveala faptul ca dintre cele trei tipuri de cafea testate, cafeaua mai bine prajita (cofeinizata si decofeinizata) inhiba dezvoltarea Parkinsonului si Alzheimerului. Gratie unor substante care se elibereaza in momentul prajirii cafelei, se inhiba proteinele responsabile de aparitia acestor boli.

Dr. Donald Weaver, director al Institului creierului Krembil, a adaugat ca este nevoie de studii suplimentare pentru a putea transforma acest compus din cafea intr-un tratament excelent impotriva Parkinsonului si Alzheimerului.

Citește și Cafeaua Divin, licoarea care îi dă energie dumnezeiască Patriarhului Daniel în fiecare dimineață. Un kilogram costă aproape 500 de lei

DailyBusiness
Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București
Spynews
Cum reușește Igor Cuciuc să treacă peste moartea fiicei sale! Cântărețul și soția lui și-au găsit un refugiu: ”Ne liniștește”
Bzi.ro
Mirela Vaida, despre demisia de la Antena 1: „Trebuia să şi muncesc ca să am cu ce trăi!”
Fanatik.ro
Marele Helmuth Duckadam, confesiune uluitoare înainte să moară: „Nu-mi ajung banii nici să-mi iau măcar 50 la sută din medicamente”
Capital.ro
Doliu imens în televiziune. A murit cel mai iubit prezentator TV: „Viața nu va mai fi la fel fără el”
Playtech.ro
Doliu uriaș! A murit Helmut Duckadam. „Eroul de la Sevilla” avea 65 de ani
DailyBusiness
Se dau 10.000 de lei GRATUIT pentru români! Iată cum poți să primești banii
Adevarul
Ce contribuții sociale vor plăti de la 1 ianuarie salariații și cu cât cresc amenzile rutiere
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Cum faci cel mai gustos pui cu sos de ciuperci după rețeta lui Chef Janni Alexandridis de la Meniu de vedetă. Secretul pentru o consistență cremoasă
Spynews
În ce investește Oana Zara banii. Actrița care a interpretat-o pe Dana Pescaru în serialul Lia - Soția soțului meu, dezvăluiri sincere
Evz.ro
Vin ninsorile adevărate. Zonele care vor fi îngropate în zăpadă
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
kanald.ro
BREAKING NEWS | Helmut Duckadam a murit la 65 de ani!
Cancan.ro
BREAKING | Cauza morții lui Helmut Duckadam. Ce ar fi pățit în spital
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
EL a băgat-o în pușcărie pe Elena Udrea. Ce i-a făcut Traian Băsescu: E în pușcărie din cauza LUI!
StirileBZI
Șoferii, trimiși obligatoriu la medic! Reguli noi la permisul auto
Prosport.ro
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
stirilekanald.ro
Helmuth Duckadam a murit! Legenda fotbalului românesc avea 65 de ani
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu aduce un omagiu lui Helmut Duckadam după decesul acestuia
MediaFlux
DECIZIA care SCHIMBĂ SOARTA alegerilor. RĂSTURNARE de situație la RENUMĂRARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991