Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! Regulile de aur pe care trebuie neapărat să le respecți. Sunt o adevărată mană cerească

Românii adoră cafeaua însă prepararea ei este o adevărată artă pe care nu foarte mulți o înțeleg. Există anumite reguli pe care iubitorii de cafea trebuie să le respecte atunci când vine vorba de prepararea acestei băuturi magnifice care ne bucură diminețile.

01 mart. 2024, 19:36
Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! Regulile de aur pe care trebuie neapărat să le respecți. Sunt o adevărată mană cerească

Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru! De regulă, foarte mulți oameni se plâng că nu le iese cafeaua așa cum și-au dorit, fie e rea amară și neplăcută, fie e prea slabă și chiar acră.

Citește și Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate! Semnalul de alarmă pe care îl trage un celebru medic: ”Face rău pe toate planurile”

Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric sau la filtru!

Pentru a obține o ceașcă ideală de cafea există un raport între cafea și apă care este considerat standardul de aur, conform Tasting Table, citată de Yahoo Life.

Specialiștii în prepararea cafelei spun că pentru a produce un ibric de cafea robust, dar temperat, trebuie evitată măsurarea cafelei cu alingura.

Aceștia recomandă utilizarea a două linguri de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă de 220 de mililitri de apă.

În cazul în care ți se pare că raportul este mult prea puternic, pți opta pentru o lingură și jumătate de cafea măcinată la fiecare ceașcă.

Un alt lucru extrem de important, de care este necesar să ții cont este cum este prăjită cafeaua. O cafea măcinată cu o prăjire ușoară necesită mai multă apă pentru a-și extrage aroma decât o cafea cu o prăjire închisă. Acest lucru va scoate în evidență notele dulci ale acestei cafele, ceea ce va face ca ceașca să fie mai bună, spun experții.

Pentru cafetierele tradiționale, ai nevoie de 20 de grame la 10 uncii de apă. Deși pare extrem de complicat de calculat, trebuie să știi că 20 de grame reprezintă aproximativ patru lingurițe, iar 10 uncii reprezintă o cană de cafea de dimensiuni standard.

Preferințele joacă un rol important și aici, de aceea cel mai bine este să testați diferite proporții pentru a vedea care dintre ele vă încântă.

Iata beneficiile si riscurile consumului de cafea

Un studiu la care au participat peste 500.000 de persoane, s-a descoperit ca bautorii de cafea aveau o speranta de viata mai mare decat non-bautorii.

Licoarea a fost subiectul multor studii care au impartit oamenii de stiinta in doua categorii. In timp ce unii spun ca este foarte sanatoasa, altii avertizeaza ca pot duce la aparitia unor boli cronice. Pe cine sa credem, pana la urma? Este cafeaua prieten sau dusman?

Raspunsul ar putea fi simplu: si una, si alta. Iata care sunt beneficiile si riscurile consumului de cafea.
Studii noi
Cercetari recente au adus la lumina beneficii uimitoare ale cafelei asupra creierului. Cafeina stimuleaza sistemul nervos central, imbunatateste atentia, starea de alerta, intelegere, viteza de reactive, precum si dispozitia.

Mai mult, unele cercetari  au descoperit faptul ca memoria pe termen scurt poate fi imbunatatita cu ajutorul cofeinei. Iar un alt studiu a concluzionat ca si memoria pe termen lung poate fi imbunatatita daca bei cafea.

Alzheimer si Parkinson

Conform unui studiu recent, 3-5 cesti de cafea consumate pe zi scade riscul de Alzheimer si dementa cu pana la 65 la suta. Insa nu s-a precizat ce anume din cafea are aceste efecte. Alt studiu a aratat ca 3 cesti de cafea pe zi contribuie la scaderea riscului de Parkinson. Suplimentar, un studiu de la Institutul creierului Krembil, a scos la iveala faptul ca dintre cele trei tipuri de cafea testate, cafeaua mai bine prajita (cofeinizata si decofeinizata) inhiba dezvoltarea Parkinsonului si Alzheimerului. Gratie unor substante care se elibereaza in momentul prajirii cafelei, se inhiba proteinele responsabile de aparitia acestor boli.

Dr. Donald Weaver, director al Institului creierului Krembil, a adaugat ca este nevoie de studii suplimentare pentru a putea transforma acest compus din cafea intr-un tratament excelent impotriva Parkinsonului si Alzheimerului.

Citește și Cafeaua Divin, licoarea care îi dă energie dumnezeiască Patriarhului Daniel în fiecare dimineață. Un kilogram costă aproape 500 de lei