Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate! Semnalul de alarmă pe care îl trage un celebru medic: ”Face rău pe toate planurile”

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale românilor și nu numai. Majoritatea oamenilor nu își pot începe ziua până când nu servesc această băutură care de ani de zile stârnește controverse în rândul medicilor.

26 feb. 2024, 23:16
Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate! Semnalul de alarmă pe care îl trage un celebru medic: ”Face rău pe toate planurile”
Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate!

Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate! Recent, medicul Marius Sava a tras un semnal de alarmă despre cafeaua la ibirc pe care o consideră un adevărat pericol pentru sănătate.

Citește și Cafeaua Divin, licoarea care îi dă energie dumnezeiască Patriarhului Daniel în fiecare dimineață. Un kilogram costă aproape 500 de lei

Cafeaua la ibric, bombă atomică pentru sănătate!

„Cafeaua este un antioxidant, te protejează de diabet, dar în cantitate mare, poate să-ți producă diabet. Depinde câtă bei, cum bei, ce calitate are, trebuie să avem grijă și acolo. Obligatoriu este să bem cafea filtrată, să nu fie la ibric, aia face rău pe toate planurile. Este cafea nefiltrată, care face rău, nu există studiu care arată că face bine. În timp ce la cafeaua filtrată nu există studiu care există și să ne spună că face rău, este un antioxidant, nu faci boli de inimă, diabet, ar trebuie să avem o cantitate, nu bem un litru de cafea pe zi, atunci e rău”, a declarat medicul Marius Sava, în cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță.

De asemnea, doctorul Sava le recomandă românilor să evite consumul de cafea de la tonomatele amplasate la orice colț de stradă.

„Evitați să o cumpărați de la automatul de cafea. Cafeaua bună este cea cumpărată de tine, ideal ar fi să fie boabe, să ai râșnița ta și să o faci tu acasă, la espressorul tău. E bună dacă nu pui lapte și zahăr. Consumați de care vreți, aveți grijă  să nu fie foarte mult într-un espresso, pentru că e concentrată, iar cafeaua în doză mică și băută în prima jumătate a zilei nu face nimic, ba chiar e foarte bună, dar e posibil să-ți crească puțin nivelul de stres”, a mai spus specialistul.

Mai mult, specialistul a ținut să precizeze că mâncatul la ore târzii în combinație cu cafea poate provoca apariția diabetului.

„Dacă nu dormi câte 6-7 ore în fiecare noapte este factor de risc, dacă nu învățăm să ne controlăm stresul, la fel. Își explic și de ce. În timpul somnului scade glucoza, iar când scade ea, scade și insulina. Și când scade insulina, corpul devine mai receptiv la insulină. Ne recâștigăm această sensibilitate la insulină și ne depărtăm de diabet, pentru că dormim bine. Nu trebuie să mâncăm înainte de somn cu patru ore. Dacă ai mâncat înainte de somn, visați urât, vă treziți în timpul somnului balonat, trebuie să mergeți la baie mai des”, a conchis Dr. Marius Sava.

Citește și Cafeaua de pătrunjel, beneficii uimitoare pentru sănătate. Sfatul medicului Virgiliu Stroescu: „Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp”