Cum să prepari frișca vegetală pentru prăjiturile de post. Ai nevoie doar de trei ingrediente

Pentru că încă suntem în Postul Paștelui, bucătăresele caută alternative pentru diverse preparate care nu includ alimentele dulci, cum ar fi laptele, brânza sau ouăle. Dacă nu știi cum se face frișca vegetală, avem pentru tine metoda perfectă!
Filip Stan
20 apr. 2024, 14:30
Cum să prepari frișca vegetală pentru prăjiturile de post. Ai nevoie doar de trei ingrediente

Frișca vegetală poate fi folosită în perioada postului pentru creme de prăjituri sau pentru a îndulci cafeaua, însă o mai poți folosi și la supele cremă sau la sosuri.

Citește și Prăjitura ”Acasă”, foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă! Gustul ei te duce cu gândul la copilărie

Frișca vegetală poate înlocui frișca din smântână în perioada postului și este ideală pentru ca preparatele tale să iasă delicioase.

Dacă nu știai, multe bucătărese preferă să prepare acasă frișcă, pentru că frișca vegetală din comerț poate conține conservanți și multe arome artificiale.

Cel mai ideal ingredient pentru a face acasă frișca vegetală este laptele de cocos. Chiar dacă este puțin mai scumpă decât frișca naturală din smântână, are o aromă delicioasă, pe lângă faptul că este mai sănătoasă.

Frișcă vegetală de casă

Frișca vegetală poate fi o opțiune potrivită pentru credincioșii ce țin Postul Paștelui, dar și pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe la produsele lactate.

Dacă faci frișca vegetală acasă, poți controla mai bine cantitatea de zahăr și nici nu folosești aditivi cu potențial toxic pentru organism.

Ingredientele necesare:

  • 1 cană de lapte de cocos rece
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/4 cană de ulei de cocos solid

Mod de preparare

În comerț poți găsi frișca vegetală fără adaos de zahăr, ceea ce poate fi o soluție bună pentru cremele de prăjituri, în cazul în care suferi de diabet.

Începe prin a pune laptele de cocos la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece a doua zi, când prepari frișca, potrivit Biomania.ro.

A doua zi, într-un bol mare, pune laptele de cocos rece, zahărul pudră și extractul de vanilie, mai apoi amestecă bine până când se dizolvă zahărul.

Se adaugă 1/4 cană de ulei de cocos solid și se mixează la viteză medie până când amestecul devine pufos și capătă consistența obișnuită de frișcă.

Citește și Prăjitura televizor, rețeta clasică veche de peste șase de decenii! Un deliciu de care te vei îndrăgosti iremediabil

După care se pune frișca din cocos într-un recipient și se păstrează în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a fi folosită. Urmărește-ne pentru mai multe rețete și spor la gătit!

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!