Prăjitura ”Acasă”, foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă! Gustul ei te duce cu gândul la copilărie

Cum sfârșitul săptămânii a venit, e timpul să îți pui șorțul colorat și să le arăți celor apropiați cât de gospodină ești! Sau dacă nu vrei să demonstrezi nimic nimănui, poți face cea mai delicioasă prăjitură doar pentru tine, mai ales că este foarte ușor de preparat! România TV îți prezintă cum să pregătești dulcele ideal!

02 feb. 2024, 19:11
Prăjitura ”Acasă”, foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă! Gustul ei te duce cu gândul la copilărie

Dacă vrei ceva dulce, făcut în casă, în doar 15 minute, acestă prăjitură este exact ceea ce căutai. Pentru a obține cea mai bună variantă vei avea nevoie de câteva ingrediente, dar modul de preparare este atât de simplu și rapid, încât nici cei mici nu-și vor pierde răbdarea.

Citește și Cea mai simplă și delicioasă rețetă! Prăjitura cremoasă cu glazură de ciocolată albă

Această prăjitură era obișnuința bunicilor, care, chiar dacă voiau, chiar dacă nu, era necesar ca cei mici să găsească un platou cu dulciuri pe masă.

Tu îți mai aduci aminte de gustul prăjiturilor făcute de bunicile care se trezeau dis de dimineață pentru a termina preparatele până la ora la care te trezeai? Ei bine, rămâi aici și află cum poți aduce gustul de altă dată chiar la tine în bucătărie.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

  • 1 litru de lapte
  • 9 ouă separate
  • 200 gr făină
  • 200 gr unt topit
  • 250 zahăr pudră
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Modul de preparare

Zahărul pudră se amestecă bine cu gălbenușurile până capătă o textură cremoasă. Peste acest amestec adăugă untul și apoi făina, care a fost cernută în prealabil. Toate se mixează la viteză mică.

Apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin, iar la final se adaugă esența de vanilie și praful de sare.

Separat se bat albușurile cu zahărul vanilat până se întăresc bine, apoi se încorporează ușor albușurile în compoziția făcută mai devreme, până la omogenizarea completă, potrivit Bucătăraș.ro.

Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și coace prăjitura la foc mic, 140 de grade, pentru o oră. După acest timp se lasă în cuptor, până se răcește complet.

Citește și Prăjitura Episcopului, un desert de te lingi pe degete. Vezi de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare

Se taie în porțiile dorite, se pudrează cu zahăr pudră și se servește cu plăcere și multă dragoste! Atenție, dacă încerci să gătești această rețetă cu îndemânare și cu entuziasm, sigur va avea gustul copilăriei!

Poftă bună!