Cum să reduci factura la gaze cu 30%. La ce temperatură trebuie să setezi centrala noaptea

Facturile mari la gaze şi energie au devenit coşmarul românilor. Aceştia se gândesc deja cu groază la banii pe care îi vor scoate la iarnă din buzunare. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să reduceţi factura la gaze cu 30%.

02 oct. 2022, 14:25
Cum să reduci factura la gaze cu 30%. La ce temperatură trebuie să setezi centrala noaptea

Cum să reduci factura la gaze cu 30%. Există câteva trucuri care vă vor ajuta să plătiţi mai puţin la iarnă.

Cum să reduci factura la gaze cu 30%. Toţi românii trebuie să facă asta

Citeşte şi Ministrul Energiei, despre reducerea obligatorie a consumului de energie electrică la orele de vârf inclusiv în România: ”Am cerut să fie voluntar, dar am fost sprijiniți de prea puțini!”

Ca să reduci factura la gaze, trebuie să fii foarte atent la cât setezi centrala. Aceasta îţi poate da contoarul peste cap într-o singură oră de funcționare.

O centrală fără termostat va funcționa mai mult timp și îți va încărca automat factura la gaze. Potrivit specialiştilor, este recomandat ca pe timp de zi termostatul să fie reglat la o termperatură de maximum 22-23 de grade Celsius, iar noaptea la cel mult 19 grade, potrivit eggo.ro.

Dacă vei ţine cont de acest aspect, factura pe care o vei avea de plătit la gaze va fi mai mică cu 31%.

Unde trebuie tinut termostatul ca să faci economie la energie

Este recomandat ca termostatul de la centrală să fie ţinut în camera unde îți petreci cel mai mult timp și unde, de o obicei, este mai cald.

Dacă vei ţine termostatul într-o cameră mai răcoroasă, acesta va înregistra o temperatură mai scăzută și automat centrala va funcționa mai mult pentru a o încălzi.

De asemenea, pentru a face economie la energie, este recomandat să închizi centrala atunci când nu stai acasă.

Reamintim că miniştrii europeni ai Energiei au ajuns vineri la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea ajutării gospodăriilor şi întreprinderilor să facă faţă creşterii preţurilor energiei.

„Vom trece cu bine peste această iarnă. Ne dorim ca populaţia si economia să nu sufere, indiferent că vorbim de energie, gaze sau carburanţi”, spune ministrul Energie, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi România nu va avea probleme cu furnizarea gazelor naturale și a energiei electrice către populație