Cum sa refuzi politicos o invitatie la o petrecere la care nu vrei sa mergi. Sfaturi ca sa nu te simti stanjenit

Atunci cand esti nevoit sa mergi la tot felul de dineuri, petreceri si alte evenimente sociale poti avea impresia ca este pusa prea multa presiune pe umerii tai. Cum este posibil sa faci tot ceea ce iti cer ceilalti si sa gasesti timp si pentru tine?

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 21:22
Cum sa refuzi politicos o invitatie la o petrecere la care nu vrei sa mergi. Sfaturi ca sa nu te simti stanjenit

Aminteste-ti ca nu este obligat sa acepti fiecare invitatie pe care o primesti. Mai ales in perioade aglomerate, precum sarbatorile de iarna, in care trebuie sa te intalnesti cu atat de multi oameni, de la fosti colegi la prieteni si familie intr-un timp foarte scurt.

Potrivit psihologilor si expertilor in eticheta este in regula sa refuzi o invitatie daca o faci plin de tact.

Sunt foarte multi oameni ca nu stiu cum sa declina o invitatie chiar daca nu vor sa participe la eveniment.

Potrivit psihologului Susan Newman, totul depinde de modul in care cineva a fost crescut, daca a fost invatat ca a fi politicos inseamna sa spui „da” la orice. Asa ca oamenii au inceput sa creada ca un „nu” inseamna proasta crestere, sau chiar o insulta.

„Unii oameni au fost invatati sa creada ca nu exista nicio cale sa spui nu unui prieten sau membru al familiei pentru ca altfel ii jignesti pe respectivii”, a punctat Newman, autoarea volumului The Book of No: 365 Ways to Say it and Mean it ― and Stop People-Pleasing Forever.

„Pentru multi, este prin definitie un cuvant negativ, ceea ce inseamna ca fiecare refuz inseamna „o palma” data celui ce a facut invitatia care se va simti ofensat sau chiar ranit. Sau ca declinarea unei invitatii denota egoism sau ca nu-ti pasa de familie sau de prietenii tai”, a adaugat Newman.

Daca spui constant „Da” atunci cand de fapt nu doresti asta atunci poti avea de suferit

Sa spui „da” tuturor si iti ignori propriile nevoi este retata catre nefericire si sa te simti coplesit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.