Cum să rezolvi crizele de nervi cu „spectatori”

Cand copilul isi manifesta, in public, o criza de nervi, din diverse motive, cu siguranta vei simti o multime de „spectatori" care isi vor da cu parerea despre prestatia copilului si, mai ales, despre prestatia ta ca parinte. Vei simti judecata, dezaprobare si chiar o curiozitate extrema pentru ce va urma. Tocmai am descris unul dintre cosmarurile vietii de parinte, o situatie ciudata, stanjenitoare si chiar umilitoare.

22 mart. 2016, 20:55
Cum să rezolvi crizele de nervi cu „spectatori”

Desi este foarte greu sa previi o astfel de criza de nervi, nu este imposibil. Iata 8 pasi pe care sa-i urmezi pentru a aplana o criza de nervi, potrivit specialistilor in educatie pozitiva de la Afineparent.com.

Spune ce urmeaza

Indiferent unde urmeaza sa mergi cu copiii, povesteste-le dinainte cam ce se va petrece. Poate ca mergeti la o consultatie medicala, poate ca mergeti la stomatolog, la cumparaturi sau la o piesa de teatru. Si copiilor le place sa aiba cat de cat un control asupra ceea ce urmeaza sa se intampla. Insa, spre deosebire de adulti, lor trebuie sa le spui de fiecare data cand pleci undeva care ar fi planul.

Fii pregatit pentru neprevazut

Nu uita niciodata acasa „echipamentul de rezerva”, adica mancare sau obiecte care sa le distraga atentia de la ceea ce poate declansa criza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.