Cum să scapi de buruienile din curte. Metoda simplă, naturală și de mare ajutor în acestă primăvară

A veniit primăvară și dacă cei mai mulți ne bucurăm că natura se trezește la viață și totul înverzește, cei care stau la curte și obișnuiesc să muncească pământul știu că aceasta este perioada în care apar și buruienile. Așa că este mult de lucru în grădină.

31 mart. 2023, 10:36
Cum să scapi de buruienile din curte. Metoda simplă, naturală și de mare ajutor în acestă primăvară

Mulți dintre cei care stau la curte se întrebă cum să scapi de buruieni fără să afectezi solul. Pe piață se găsesc la vânzare tot felul de produse erbicide, dar ale căror componente pot afecta pământul din curte, ori pânza freatică. Este o metodă sigură de a scăpa de buruienile nedorite, dar este chimică.

Erbicidele chimice nu fac bine solului, asa ca cel mai bine ar fi sa ne indreptam atentia catre acele metode alternative pe care le avem la dispozitie pentru a scapa de buruieni.

O metodă simplă de a scăpa de buruieni este să le smulgi, să sapi pământul.

O altă metodă este stropirea lor cu un amestec realizat dintr-un litru de otet, trei linguri de sare si doi litri de apa. Aceasta cantitate de solutie este suficienta pentru o suprafata de pana la 3 mp si poate fi folosita o singura data pe luna.

Citește și: De ce nu e bine să plantezi salcie în curte. Mulți români nu au habar despre acest detaliu care le poate afecta gospodăria

 

Scapă de buruieni cu o solutie pe baza de mălai

În ultimii ani, oamenii au deveni conștienți de efectele pe care erbicidele toxice le pot avea asupra mediului înconjurător și mulți caută alternative naturale pentru grădinile lor.

Mălaiul este un ingredient foarte folositor în grădină. Nu este toxic nici pentru animalele de companie, nici pentru oameni. Prin urmare, dacă ești într-o continuă luptă cu buruienile, cel mai bine ar fi să încerci și tu acest truc simplu.

Citește și: Oferte de nerefuzat de la Dedeman pentru cei care stau la curte. Cum să ai o grădină de vis

Glutenul care se regaseste in compozitia malaiului este un erbicid natural destul de eficace. Grație conținutului său ridicat de azot, mălaiul este un fel îngrășământ, în special pentru peluze, împiedicând creșterea buruienilor subterane. Înainte de a împăștia mălai peste zonele afectate de buruieni ar fi bine să săpați înainte solul.