Cum să scapi de insectele enervante din casă

Degeaba îţi aranjezi locuinţa visurilor tale, indiferent cât e ea de mare, mică, la bloc sau la curte, dacă armonia este deteriorată de furnicile de care nu mai scapi din bucătărie, moliile răzleţe care continuă să zboare liniştite prin jurul tău oricât ai întors casa cu susul în jos distrugând orice presupusă urmă de cuiburi sau gândacii de bucătărie care te fac să îţi stea inima în loc de nervi când îi zăreşti şi care te pun pe gânduri dacă eşti cu adevărat o bună gospodină sau nu.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 07:48
Cum să scapi de insectele enervante din casă

De cele mai multe ori apariţia neplăcutelor insecte domestice şi decizia lor de a rămâne alături de noi mai mult decât ne dorim noi să le găzduim, nu are legătură cu cât de bine sau des facem curăţenie, ci cu unele mici trucuri pe care e bine să le ştim ca să le alungăm.

Cum vremea frumoasă a venit şi de acum ne tot aşteptăm să avem parte de micile târâtoare sau zburătoare din preajmă, iată sfaturi preţioase oferite de specialiştii goodhomes.ro cu privire la cum să procedăm ca să alungăm furnicile, ţânţarii, gândacii, moliile şi ploşnitele.

Gândacii de bucătărie

Principala cauză a invaziei gândacilor şi a diferitelor insecte în bucătărie este prezenţa alimentelor. Aşa că:

· Ţine toate alimentele „sub capac”

· Nu lăsa vase nespălate în chiuvetă pentru că resturile de mâncare atrag gândacii.

· După ce ai gătit, şterge cu o lavetă masa şi blaturile.

· Fă o soluţie din 100 ml apă şi o lingură de acid boric. Umezeşte bucăţele de pâine pe care le pui în diferite locuri din casă circulate de gândaci: mai ales în locurile de unde ies ţevile din perete, în jurul crăpăturilor din pereţi şi în jurul uşilor de la intrare. Umezeşte bucăţelele de pâine periodic pentru că după un timp se usucă. Gândacii dispar foarte repede, iar soluţia nu are miros neplăcut.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro