Cum să scapi de mahmureală

Nu ești nici prima persoană, nici ultima care a consumat mai mult alcool decât și-ar fi dorit, dar lucrurile se pot rezolva ușor fără să iei medicamente. Iată câteva sugestii ca să elimini starea de rău după o noapte de pomină.

19 iul. 2017, 07:36
Cum să scapi de mahmureală

Bea multă apă

Corpul s-a deshidratat și are nevoie de un consum ridicat de apă pentru a-și reveni, deci bea multă apă. Organismul este făcut din 90% apă, iar după o petrecere prelungită nivelul de apă din corp poate să scadă .

Crește numărul de porții de legume și fructe

Este recomandat ca după un consum ridicat de alcool să mănânci multe fructe și legume, deoarece băuturile alcoolizate reduc nivelul de vitamine și minerale din corp, iar organismul, pentru a funcționa la nivel optim, are nevoie de substanțe hrănitoare.

Odihnește-te

Ai nevoie să-și refaci bateriile după o noapte albă. Dacă te deranjează lumina zilei, poți trage draperiile și ai putea să îți pui o mască pe ochi pentru a nu pătrunde lumina și pentru a te putea odihni.

Alungă durerea de cap cu ceaiuri medicinale

După o noapte lungă, pentru a se pune pe picioare, ai nevoie de detoxificare. Poți face acest lucru cu ajutorul ceaiurilor din plante, precum mușețel, mentă sau fenicul. Este bine să consumi aceste lichide, deoarece calmează stomacul și îl relaxează. De asemenea, reduc durerile de cap și sunt de ajutor și în caz de indigestie.

Sfat

Prepară o cafea slabă. Cea tare nu va face decât să te deshidrateze și mai mult.

Fă puțină mișcare

Puțin sport în casă sau o plimbare poate face corpul să elimine toxinele prin transpirație. De asemenea, exercițiile fizice ușoare vor ajuta să crească nivelul de oxigen la nivelul creierului.

Truc

Mănâncă o banană, pentru că ajută la calmarea stomacului și, datorită substanțelor nutritive pe care le conține (magneziu, potasiu) va anihila efectul alcoolului asupra organismului. Mai poți lua un iaurt probiotic pentru a reface flora stomacală.

Știai că…

… după o noapte în care ai consumat mai mult alcool, ai putea bea o supă clară de pui pentru a reduce simptomele mahmurelii?

Află care este legătura dintre alcool și mișcare AICI