Cum să scapi de petele de machiaj de pe haine. Cele mai simple metode care fac minuni

Machiajul te face să arăți mai bine, dar aproape tuturor li se întâmplă să-și murdărească hainele din cauza produselor cosmetice folosite. Apare astfel teama că petele generate de cosmeticele de înfrumuseţare nu se mai curăţă, dar nimic nu este mai fals!

25 iul. 2022, 14:18
Cum să scapi de petele de machiaj de pe haine. Cele mai simple metode care fac minuni
Cum să scapi de petele de machiaj de pe haine

Cum să scapi de petele de machiaj de pe haine. Acestea se pot îndeparta complet, fără să afecteze materialul, dacă ştii cum trebuie să procedezi şi, mai ales, dacă acţionezi imediat, astfel încât ingredientele din produsele pentru machiaj să nu se impregneze adânc în fibrele ţesăturii.

Cum să scapi de mirosul greoi din maşina de spălat cu o soluţie care costă doar câţiva lei

Una dintre cele mai banbale metode este folosirea spumei de ras. Astfel, pe petele de machiaj de pe haine se aplică o puţină cremă de ras, în timp ce hainele sunt uscate, apoi se freacă zona, timp de câteva minute, cu o periuţă de dinţi. Dacă veți lăsa crema de ras să acționeze 10 minute, veți observa foarte rapid cum petele au dispărut şi puteţi pune hainele la spălat.

Un alt mod în care se pot scoate petele de pe haine e să puneți o linguriță de oțe și o lingură de zeamă de lămâie într-un litru de apă. După ce oțetul cu zeama de lămâie, dar și cu apa s-au amestecat, puneți hainele și lăsați-le timp de câteva minute să se îmoaie. Apoi, pune-le în mașina de spălat împreună cu detergentul obișnuit pe care îl folosești.

Cum să alungi muștele din casă, în timpul verii? Ai nevoie de o plantă şi de puțină răbdare

De asemenea, o altă metodă este să îndepărtezi cu lama unui cuţi cât mai mult din produs, dar fără să întânzi pata. Pune apoi ţesătura sub un jet de apă rece, cu presiune cât mai mare. În felul acesta, o parte din substanţele care au pătat vor fi îndepartate. Nu folosi, însă, niciodată apă caldă sau fierbinte, pentru că aceasta va fixa pata!

Mai poate fi folosită şi următoarea metodă: pune pe pată detergent lichid diluat cu apă (o parte detergent, o parte apă). Prepară combinaţia într-un capac şi foloseşte un tampon de vată sau o dischetă de machiaj. Întinde bine soluţia pe pată, pe ambele părţi ale materialului. Lasă să acţioneze câteva minute, fără să freci, apoi clăteşte sub jet de apă rece. Repetă ultima operaţiune, apoi pune la spălat obiectul respectiv!