Cum să scapi de pofta de dulciuri

Dacă nu trece ziua fără să te laşi ispitită de o gustare dulce hipercalorică, află cum să transformi acest obicei într-unul sănătos.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 11:17
Cum să scapi de pofta de dulciuri

Cum se apropie ora trei dupa-amiaza, cum te trezesti suferind de toate poftele din lume: ciocolata, prajiturele si din nou ciocolata. Asta se intampla de obicei atunci cand corpul intra in criza de energie.

Ai terminat de digerat pranzul, asa ca nivelul glicemiei scade, provocand aceste pofte nu neaparat benefice pentru organism.

Citeste si: 9 gustari care iti dau energie

Pentru a nu se intampla asta, e important sa iti mentii energia la un nivel corespunzator pe tot parcursul zilei. E mai usor decat crezi!

Kristen Beck, director al Beck Health & Nutrition, e de parere ca te vei simti minunat daca reusesti sa te tii departe de tonomatul cu dulciuri.

Citeste si: Ce sa mananci pentru a avea un somn linistit

Odihneste-te corespunzator

„Cercetarile arata ca oamenii care nu dorm suficient sunt mai tentati sa consume alimente bogate in zahar si grasimi daunatoare pe timpul zilei”, spune Beck.

Daca te intrebi cat anume ar trebui sa dormi, s-a ajuns la concluzia ca „ar trebui sa dormim cel putin sapte ore pe noapte”, spune specialistul.

Mai multe despre cum scapi de pofta de dulciuri pe Cosmopolitan.ro.