Cum să slăbeşti când faci cumpărături

Mersul la magazin este de mult o rutină pentru toţi. Cu toţii facem cumpărăturile mecanic, pe pilot automat, fără să gândim prea mult ce luăm, cât şi de ce. Adevărul este că dacă faci un pas înapoi şi îţi analizezi cumpărăturile, vei vedea că faci alegeri mai mult nesănătoase decât sănătoase, că duci un stil de viaţă nu chiar organizat şi că, dacă ai respecta câteva secrete ale specialiştilor, ai putea să slăbeşti în timp ce faci cumpărăturile.

RomaniaTV.net
24 sept. 2013, 07:43
Cum să slăbeşti când faci cumpărături

Iata cateva secrete ale unui stil de viata sanatos, recomandate in cartea sa “Criza grasilor: Fortele ascunse din spatele epidemiei de obezitate”, scrisa de dr. Deborah Cohen.

1. Fa o lista SCURTA de cumparaturi si tine-te de ea!

Potrivit statisticilor, peste 76% dintre oameni nu-si fac o lista de cumparaturi inainte de a intra in magazin, iau deciziile pe loc, din impuls, si de cele mai multe ori gresesc. Pentru a nu cadea in aceasta capcana, fa-ti un plan cu mesele saptamanii, si fa cumparaturile in baza acestui plan, fara sa te abati de la el.

2. Nu face cumparaturi cand esti stresat

Stresul si supermarketul nu fac casa buna impreuna. Daca esti suspect de mancat pe fond emotional, ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa mergi la cumparaturi. Cosul tau va fi umplut de “alimente de confort”, nu foarte sanatoase: dulciuri, alcool etc. Daca totusi trebuie sa mergi la magazin, inlocuieste inghetata cu iaurt grecesc, dulciurile cu fructe proaspete etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.