Cum să slăbeşti mâncând iarna

Pentru a evita acumularea kilogramelor şi chiar a slăbi în timpul iernii trebuie să ne adaptăm regimul alimentar după nevoile organismului specifice sezonului rece.

RomaniaTV.net
14 nov. 2013, 11:12
Cum să slăbeşti mâncând iarna

Iarna este sezonul favorabil ingrasarii. De vina sunt, de regula, mancarurile traditionale de Sarbatori, cu continut ridicat de grasimi si de sare, dar si lipsa activitatii fizice. Insa putem trece prin iarna fara a acumula kilograme. Mai mult, putem chiar slabi daca mancam moderat din punct de vedere cantitativ si daca ne adaptam regimul alimentar dupa nevoile organismului, specifice sezonului rece.

Citeşte şi SLĂBEŞTI 14 kilograme, în timp record, MÂNCÂND. Vezi cum funcţionează DIETA South Beach
 
Iata cateva reguli si alimente care ne pot ajuta sa dam jos kilogramele in plus in timpul iernii:

Evita sa mananci supe-crema cu continut mare de sare. Opteaza pentru ciorbe si supe usoare in care pui cat mai putin sare. Mai mult, nu mai adauga sare la fiecare mare. Fiecare aliment, dar si modul de preparare specific romanesc ofera suficienta sare organismului, motiv pentru care nu ar trebui sa mai adaugam sare in mancare la masa.
 
Mananca iute. Iuteala din mancare, provenita adesea din ardei iute, consta de fapt in capsaicina, o substanta benefica organismului care accelereaza arderile. Asadar, daca tolerezi iutele si nu suferi de diverse probleme digestive, atunci condimenteaza-ti mancarea cu iute.
 
Evita carnurile grase. Iarna este sezonul sarmalelor, al carnatilor si al altor produse din porc. Incearca sa eviti pe cat posibil astfel de preparate culinare. Consuma-le doar la mesele in familie sau la prieteni, iar acasa gateste folosind carnuri slabe, asadar, pe cele care au un continut scazut de grasimi.
 
Bea apa. Doar pentru ca este frig afara, nu inseamna ca organismul tau are nevoie de mai putin hidratare. Ba dimpotriva, asa cum el are nevoie de apa sa-si regleze temperatura vara, si iarna organismul are nevoie de apa pentru a-si ridica temperatura corporala. Hidrateaza band apa! Evita sucurile acidulate sau plate caci acestea au un continut foarte ridicat de zahar.
 
Opteaza pentru un mic dejun cu ovaz. Un bol de ovaz cu iaurt sau lapte este o sursa ideala de nutrienti si fitochimicale care ofera energie o mai mare perioada, motiv pentru care nu te va pali foamea la o ora si jumatate dupa masa.

Continuarea pe Lyla.ro.