Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze. Trucuri utile pentru ca negrul să nu iasă la spălat

Simbol al eleganței, negrul este o culoare ușor de purtat, care poate fi asortată la orice şi care întotdeauna salvează situaţia. Orice femeie ar trebui să aibă în garderobă little black dress. Din păcate, există şi un dezavantaj al culorii negre. Este o culoare pretenţioasă, care iese relativ uşor la spălat.

08 dec. 2022, 12:24
Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze. Trucuri utile pentru ca negrul să nu iasă la spălat

Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze. Există, însă, câteva trucuri extrem de utile şi verificate care ajută la menţinerea culorii foarte mult timp. Înainte de a băga hainele negre la spălat, separă-le de cele colorate şi de cele albe.

Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze. Trucurile care prind bine oricărei gospodine

  1. Înmoaie hainele negre în apă cu sare: acest lucru va permite pigmenților să adere mai bine la țesătură. Sarea pătrunde profund în ţesătură protejând, astfel, mai bine culoarea. Pentru aceasta, amestecă într-un lighean o jumătate de cană de sare și doi litri de apă, apoi pune rufele la înmuiat timp de jumătate de oră înainte de a le băga la maşină.
  2. Întoarce hainele pe dos înainte de a le spăla: acest truc va împiedica culoarea să iasă din ţesătură. Asigură-te că foloseşti un detergent special pentru hainele negre.
  3. Spală hainele în oțet alb: acesta fixează culoarea şi, în acelaşi timp, îndepărtează petele şi urmele de detergent. Detergentul nu se dizolvă complet în maşina de spălat atunci când apa este rece. Astfel, culoarea iese, pe haine rămân pete şi, în plus, îşi pierd strălucirea. Așa că adaugă două ceşti cu oțet alb într-un recipient şi înmoaie hainele negre timp de 15-30 de minute.

Citeste si De ce trebuie să pui făină în tigaia unde prăjeşti ouăle. Trucul pe care toate gospodinele e musai să îl ştie

4. Nu expune hainele negre direct la lumina soarelui. Lumina și razele soarelui favorizează procesul de decolorare şi lasă pete albicioase. Cel mai bine este să le agăți într-o zonă deschisă, cum ar fi curtea, astfel încât aerul să poată circula și hainele să nu prindă miros de mucegai.

5. Foloseşte programul dedicat hainelor negre. Majoritatea maşinilor de spălat au un astfel de program. Dacă nu este cazul, poţi alege oricând cel mai scurt program sau îl poţi folosi pe cel dedicat țesăturilor delicate.

6. Spală-ţi hainele negre în apă rece. Este de evitat spălarea în apă fierbinte.

7. Reînvie culoarea cu ajutorul ceiului de piper negru. Tot ce trebuie să faci este să pregăteşti un ceai de piper negru și să torni două căni din el în mașină atunci când speli lucrurile negre.