De ce trebuie să pui făină în tigaia unde prăjeşti ouăle. Trucul pe care toate gospodinele e musai să îl ştie

Aproape fiecare gospodină foloseşte făina pentru a prepara diferite feluri de mâncare. Mai jos îţi explicăm de ce este bine să punem făină în tigaia unde prăjim ouăle.

07 dec. 2022, 20:59
De ce trebuie să pui făină în tigaia unde prăjeşti ouăle. Trucul pe care toate gospodinele e musai să îl ştie

Aproape fiecare gospodină foloseşte făina pentru a prepara diferite feluri de mâncare. Medicii nutriţionişti ne spun că cea mai importantă masă este cea de dimineaţă. Pentru a nu pierde prea mul timp în bucătărie mulţi optează pentru ouă prăjite, care pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, se prepară şi foarte rapid.

De ce se pune făină în tigaia unde prăjești ouăle

Ştim foarte bine că ouăle prăjite merg în combinaţie şi cu alte alimente. Ce rol are făina în gătirea lor? Este foarte simplu. În tigaie se pune făină, dar într-o cantitate mică  după ce s-a încins foarte bine uleiul de floarea soarelui. Se lasă puțin la prăjit pentru a se rumeni. Ouăle se sparg și se prăjesc în mod normal. În felul acesta nu se vor arde. Cu puțină făină ele se vor prăji foarte bine.

Faina este unul dintre alimentele pe care ficare dintre noi le consumăm. Deși este un produs atât de iubit de mulți dintre noi, specialiștii avertizează că în compoziția acesteia pot exista mai multe tipuri de E-uri. Calitatea făinii de grâu este în funcție de natura și varietatea boabelor, de particularitățile prelucrării lor, de destinația făinii (pentru panificare, paste făinoase, cofetărie, etc.) și de gradul de extracție.

Făina se poate folosi și prepararea unor prăjituri, dar și la șnițele. Acestea vor fi mult mai crocante dacă se dau printr-o compoziție formată din făină și o linguriță de praf de copt.

Citeşte şi : Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Desertul genial pe care e musai să-l încerci în toamna asta

Rețetă de șnitel din piept de pui cu parmezan

Se prepară foarte ușor și este o mâncare delicioasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 300 g piept de pui file
  • 2 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • sare, piper
  • cimbru (opțional)
  • ulei pentru prăjit

Citește și

: Rețetă de chiftele mănăstirești de post. Ai nevoie de doar câteva legume și un sos

MOD DE PREPARARE

Feliile de piept de pui se bat ușor cu ciocanul pentru șnițele pentru a le subția și a le frăgezi. Că sa nu se rupă carnea și să nu sară peste tot în jurul tău, așează peste carne o folie de plastic transparentă, înainte de a le bate. Pune feliile subțiri de carne pe o farfurie, apoi condimentează-le cu sare și piper.
Într-un castron sau o farfurie adâncă, bate ouăle cu un praf de sare. Pe o farfurie întinsă pune făina, iar pe o altă farfurie pune pesmetul amestecat cu parmezanul ras și cimbru.
Tăvălește o felie de piept de pui prin făină, scutur-o bine, apoi trece-o prin oul bătut. Pune-o în farfuria cu pesmet, parmezan și cimbru și acoper-o bine cu acest amestec, pe ambele părți. Scutur-o bine și aseaz-o pe o farfurie întinsă sau pe o tavă. Procedeaza la fel cu toate celelalte felii de carne. Personal, prefer să trec mai întâi toate feliile de piept de pui prin pané și abia apoi să le prăjesc.
Încinge uleiul într-o tigaie, apoi adaugă bucățile de șnițele de pui. Dacă nu au loc toate odată în tigaie, nu le îngrămădi, mai bine prăjeste-le în mai multe rânduri. Lasă bucățile de șnițele de pui să se prăjească 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Când șnițelele de pui s-au rumenit pe ambele părți, scote-le din tigaie pe un șervețel absorbant. Servește șnițelul de pui cu parmezan cald, alături de cartofi natur, piure, legume sote, salate sau, de ce nu, cu cartofi prăjiti. Dacă ți-au mai rămas, păstreza-le în frigider, sunt bune și a doua zi reci sau reîncălzite.