Pune sare de lămâie în detergentul de vase. Soluția care îți ușurează munca în bucătărie

Pune sare de lămâie în detergentul de vase. Când vine vorba de curățenia și îngrijirea casei, gospodinele încearcă tot felul de soluții pentru a le ușura munca. Una dintre problemele cu care se confruntă este grăsimea din bucătărie care dă bătăi de cap oricărei femei.

21 aug. 2022, 09:42
Pune sare de lămâie în detergentul de vase. Soluția care îți ușurează munca în bucătărie
Pune sare de lămâie în detergentul de vase

Pune sare de lămâie în detergentul de vase. Chiuveta și aragazul sunt locurile care se folosesc cel mai des și se murdăresc cel mai repede. Curățarea lor poate deveni o adevărată provocare, dacă gospodinele nu cunosc câteva trucuri.

Citește și: Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în murături ca să nu mai facă floare. Trucuri simple pentru murături perfecte

Pune sare de lămâie în detergentul de vase

Soluția salvatoare pentru a îndepărta cu ușurință grăsimea din bucătărie este să amesteci sare de lămâie cu detergent de vase.

Umple o jumătate de pahar cu apă și adăugați 2 linguri de acid citric (sare de lămâie). Se amestecă bine lichidul și se adaugă aici o jumătate de lingură de detergent lichid de vase.

Formula rezultată combină acidul, alcalinul și o acțiune spumantă și poate spăla practic orice tip de murdărie.

Înlocuiește cu acest produs substanțele chimice de uz casnic scumpe, dar nu întotdeauna eficiente, și astfel, te vei bucura în curând de o bucătărie limpede ca cristalul. Nu uitați să speli orice reziduu cu o cârpă umedă după utilizare.

La ce ajută această soluție?

* Îndepărtează petele negre de pe tigăi cu acest truc cu folie de aluminiu. Este incredibil cum dispar!

* Desfundă chiuveta. Sarea va lua cu ea resturi alimentare, calcar și orice alt reziduu care împiedică scurgerea corectă a apei.

* Curăță tacâmurile. Pentru a le reda strălucirea inițială, mai ales dacă sunt argintii sau din cupru, scufundarea lor într-o soluție de apă sărată este cea mai bună idee.

* Îndepărtează petele de pe haine. Puțină sare pe petele de sânge sau de vin roșu va da o viață nouă hainelor tale. De asemenea, puteți amesteca sarea cu detergentul.

* Curăță în profunzime cuptorul. Dacă cuptorul tău cu microunde mai miroase a mâncare de săptămâna trecută, presară puțină sare și un strop de scorțișoară pe farfurie, pornește aparatul pentru câteva minute și va fi proaspăt.

* Curăță geamurile. Diluarea a două linguri de sare în trei litri de apă va avea ca rezultat o soluție puternică împotriva petelor de apă dură de pe sticlă și ferestre. Trebuie să terminați curățarea cu un ziar.