Cum să te alimentezi corect în Postul Crăciunului. Sfaturile lui Carmen Brumă, „Jennifer Lopez de România”

Sexy Carmen Brumă a dezvăluit meniul său de post, sănătos și hrănitor. Iubita lui Mircea Badea mai este poreclită „Jennifer Lopez de România". Are 45 de ani, dar arată cu 20 mai tânără.

03 dec. 2022, 08:50
Cum să te alimentezi corect în Postul Crăciunului. Sfaturile lui Carmen Brumă, „Jennifer Lopez de România”

Carmen Brumă s-a făcut cunoscută publicului larg prin apariția în diverse show-uri TV, încă de la finalul anilor ’90. Pe Mircea Badea, cu care are o lungă relație, s-a cunoscut pe platoul de filmare a unei emisiuni realizate de la Antena 1. La acea vreme, Carmen Brumă era animatoare în respectiva emisiune realizată de actualul pamfletar de la Antena 3.

Carmen Brumă și Mircea Badea au un copil, dar nu s-au căsătorit. Cel puțin nutriționista, antrenoare de aerobic și fitness, nu crede în monogamie, potrivit unui interviu oferit în urmă cu câțiva ani, pentru presa de cancan.

Dacă Mircea Badea a recunoscut că nu prea se pricepe la nutriție, că mănâncă aproximativ aceleași feluri de mâncare și că-l interesează mai degrabă să fie „mult” în farfurie, Carmen Brumă este total dedicată nutriției. Bineînțeles, ea se ocupă și de alimentație celui mic, a lui Vlăduț.

 

Sfaturile lui Carmen Brumă pentru românii care țin post

 

Periodic, sexy-Carmen Brumă oferă sfaturi gratis pentru urmăritorii săi, din social media. Cel mai recent se referă la alimentația adecvată pentru perioada Postului Crăciunului.

„1. Legumele sunt alimentele de baza în alimentația de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principala. Atenție însă, termenul “legume” este larg și cuprinde 3 categorii:

-Legume cu conținut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre , cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderație adică 3-4 linguri (de produs finit)cu vârf la o masă și evitate la cină.

-Legume cu un conținut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov ,sfeclă,gulie, ceapă)

– Legume cu un conținut redus de amidon (sub 5%) adică verdețuri,conopidă, dovlecei,ardei gras, roșii

2. Fructele fac parte din categoria deșert și se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauza că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calității celor animale , ele trebuie combinate cu atenție. Asociați proteinele de origine vegetală astfel încât să aveți tot spectrul de aminoacizi esențiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esențiali, combinați la aceeași masă legume și cereale cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cuscus cu năut sau linte.

4. Evitați sau chiar excludeți în post următoarele produse

-mezeluri de post
-pate de post
-șnițele, chiftele de post
-covrigei, sticksuri,merdenele,prăjituri de post
-cartofi prăjiți, chips-uri
-maioneză, sosuri de post
-supă ( instant) la plic

5. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale (care este fier non hemic și nu se absoarbe la fel cu cel hemic de origine animală) (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfruit)”, a transmis Carmen Brumă, în social media.

 

Sfatul lui Carmen Brumă pentru românii care se cântăresc prea des

 

În plus, Carmen Brumă a lansat un avertisment pentru cei care obișnuiesc să se urce pe cântar foarte des.

„Când nu e bine să te cântărești:

– înainte sau în timpul ciclului menstrual (plusurile pe cântar sunt cauzate de retenția de lichide normală în această perioadă)

– după o seară în care ați băut alcool

– după o zi în care ați mâncat mai mulți carbohidrați și alimente sărate

– după eforturi fizice intense (de exemplu, după o alergare mai lungă, un semimaraton sau maraton, corpul trece printr-un proces de refacere musculară și reține lichide)”, a mai transmis Carmen Brumă.

Sexy-antrenoarea este absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității din București.