Cum să te menții sănătos în sezonul rece. Fructul ideal care îți crește imunitatea

Vremea începe să se răcească încetul cu încetul și deja mulți români răcesc în perioada aceasta. Tocmai pentru a evita răcelile și a vă menține sănătăși, specialiștii recomandă să consumați un anumit fruct.

03 oct. 2022, 12:45
Cum să te menții sănătos în sezonul rece. Fructul ideal care îți crește imunitatea

Cum să te menții sănătos în sezonul rece. Fructul ideal care îți crește imunitateaFructul ideal care îți crește imunitatea

. Vă ajută în lupta cu virușii și vă întărește sistemul imunitar. Fructul – minune despre care amintesc experții în sănătate este grapefruitul. Ca multe alte citrice, fructul e încărcat cu vitamina C. E un antiinflamator, antiviral și antibacterian, adică un ajutor de nădejde împotriva virușilor.

Fructul ideal care îți crește imunitatea. Grapefruitul conține și zinc, despre care se știe că e un stimulent al sistemului imunitar. Cercetătorii au spus, în cadrul unui studiu, că aportul de zinc și vitamina C a scurtat durata infecțiilor respiratorii, inclusiv răceala comună.

Ce alte fructe sunt bune de consumat în sezonul rece

Afinele au și ele proprietăți antioxidante care ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. Cei care consumă astfel de fructe au șanse mult mai mici să facă o infecție a tractului respirator superior sau o răceală comună față de cei care nu le consumă.

La fel de recomandate sunt și portocalele sau kiwi-ul. Reprezintă o sursă excelentă de vitamina C. Mulți oameni le consumă atunci când simt că urmează să răcească, însă experții îi sfătuiesc pe toți să le consume din timp. Ele ajută foarte mult și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Portocala e cunoscută ca fiind un stimulent al sistemului imunitar datorită concentrației de vitamina C. Mai mult, poate preveni deteriorarea celulelor și este un puternic antioxidant.

Și mirele sunt foarte bune în sezonul rece. Au o substanță numită quercetin, care dă un plus de imunitate corpului.

Citește și Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie. Carmen Brumă le recomandă: „Te ajută să îți potolești pofta de dulce”

Citește și Desert indian pentru cei pretențioși. Iată cum să prepari și tu ceva cu totul special care îi va da pe spate pe toți