Cum să te speli pe păr fără şampon

Una dintre cele mai recente invenţii în materie de beauty poartă numele de co-washing şi presupune spălarea părului fără şampon.

18 sept. 2014, 10:29
Cum să te speli pe păr fără şampon

În ultima perioadă a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre co-washing, o metodă de spălare a părului fără şampon. Termenul de co-washing este, de fapt, o prescurtare a expresiei conditioner washing, care înseamnă spălare cu balsam. Aşadar, noua metodă despre care vorbeşte toată lumea presupune, mai exact, ca o dată sau de două ori pe săptămână să renunţi la şampon şi să-ţi speli părul doar cu balsam.

Citeşte şi Dovada că te-ai spălat greşit pe cap până acum. Trucul care-ţi oferă un păr perfect după baie

Explicaţia pe care o dau specialiştii, legată de această invenţie, stă în faptul că şamponul ne-ar degrada în timp părul. În plus, ei spun că majoritatea oamenilor folosesc oricum mai mult şampon la o spălare decât ar trebui. Înlocuirea parţială a şamponului cu balsam ar ajuta părul să se regenereze în mod natural, i-ar reface textura şi l-ar face mult mai uşor de coafat.

Nu te mai împaci cu şamponul din comerţ? Reţete naturale pentru curăţarea părului

Vorbim, aşadar, de înlocuirea parţială a şamponului, după cum spuneam. Dacă până acum îţi spălai părul de trei ori pe săptămână cu şampon şi balsam, după această nouă tehnică ai putea să-ţi speli părul doar o dată pe săptămână cu şampon, iar în celelalte două ocazii să apelezi doar la balsam.

Mai multe despre spălarea pe cap fără şampon pe Unica.ro.