Nu te mai împaci cu şamponul din comerţ? Reţete naturale pentru curăţarea părului

Moda "no-poo", adica a parului nespalat, are din ce in ce mai multi adepti. Se pare ca daca rezisti tentatiei de a folosi sampon plin de chimicale, parul va deveni mai sanatos.

RomaniaTV.net
27 apr. 2014, 07:44
Nu te mai împaci cu şamponul din comerţ? Reţete naturale pentru curăţarea părului

Nu oricine poate rezista fara sa se spele pe cap perioade lungi de timp. Asa ca iti oferim câteva retete de sampon natural, sampon care poate inlocui cu succes samponul clasic. Vei descoperi in aceste retete activi naturali ce curata parul, cu ar fi argila marocana sau rhassoul, pedicuta sau branca ursului, ideala pentru un sampon uscat, sau nucile de sapun indiene.

Citeşte şi Poţi să ai un păr curat şi fără să foloseşti şamponul. Cum funcţionează această metodă

Sampon oriental cu rhassoul

Ingrediente: 50-100 g de rhassoul, in functie de lungimea parului, infuzie de urzica, 3 picaturi de ulei esential de salvia sclarea.

Citeşte şi Ea este femeia care nu s-a spălat pe cap de cinci ani. Vezi cum arată părul ei GALERIE FOTO

Fa o infuzie din urzici. Pune 15 g de frunze uscate de urzici in 150 de ml de apa fierbinte si lasa la infuzat 10-15 minute. Dupa ce infuzia de urzici s-a racit, pune-o intr-un castronel din portelan si amesteca cu o lingura din lemn sau o spatula din plastic cu rhassoul, pana obtii o pasta omogena. Evita sa folosesti instrumente din metal. Adauga si uleiul esential, dizolvat in cateva picaturi de ulei vegetal.

Articol integral pe Curademiere.ro