Cum să-ţi îngrijeşti cel mai bine părul în sezonul rece

Ştiai că frigul şi aerul uscat specifice iernii fac la fel de mult rău părului ca şi soarele puternic, căldura excesivă şi apa din piscină? Iată ce să faci pentru a avea un păr sănătos şi în sezonul rece!

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 10:53
Cum să-ţi îngrijeşti cel mai bine părul în sezonul rece

Hidratează scalpul

„Schimbarea vremii poate genera cojirea scalpului”, avertizează doctor Lisa Akbari, specializată în probleme ale părului. Asta înseamnă mătreaţă şi aspect tern, lipsit de vitalitate al firului de păr. Dacă ai mătreaţă, schimbă produsele de îngrijire a părului cu unele special concepute pentru astfel de probleme; majoritatea conţin sulf şi zinc, care au acţiune antibacteriană şi curăţă foliculii piloşi.

Dă volum părului

Pălăriile şi căciulile, de care avem atâta nevoie iarna, fac ca părul să se lipească de cap şi să arate ridicol. Cum poţi scapă de problema? Dă volum părului înainte să ieşi din casă: prinde-l într-un coc lejer, adună şuviţele şi prinde-le cu agrafe sau aplică spumă pentru volum la nivelul rădăcinilor.

Evită electrizarea

Electrizarea părului poate fi o adevărată bătaie de cap în lunile reci: aerul rece şi uscat deshidratează părul şi îi da un aspect neplăcut. Ce poţi face pentru a preveni acest lucru? Foloseşte produse intens hidratante şi nu uita de măştile pentru păr. Încearcă un balsam leave-in, care nu necesită clătire, şi cumpără-ţi o perie cu dinţi de lemn, deoarece lemnul reduce şansele de electrizare.

Citeşte restul articolului pe Cosmopolitan.ro.