Cum să-ţi îngrijeşti corect colonul

Chiar dacă pare a fi un subiect tabu, jenant și greu de descifrat, trebuie precizat faptul că unul dintre cele mai importante organe pentru buna funcționare a întregului organism este fără doar și poate colonul.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 08:38
Cum să-ţi îngrijeşti corect colonul

Cea mai mare parte a afecțiunilor apar din cauza reziduurilor ce nu se elimină corespunzător din organismul tău, motiv pentru care ar trebui să acorzi o atenție sporită bunei funcționări a colonului.

Un stil de viață dezorganizat, o alimentație nesănătoasă favorizează depunerea toxinelor mai ales la nivelul colonului și imposibilitatea eliminării lor corecte, astfel că acestea pot intra în fluxul sanguine și de aici la apariția diverselor afecțiuni nu este decât un singur pas.

Citeşte şi Tratamente naturiste: Alimente care ajută la curăţarea ficatului în mod natural

Curățarea colonului de 2 ori pe an

Pentru curățarea colonului poți apela la administrarea de laxative care ajută atât la curățarea intestinelor cât și la reglarea florei intestinale, dar și la clismă, aceasta din urmă fiind recomandată a se efectua de către un specialist. Există și anumite remedii care pot fi făcute acasă și îți pot fi de folos pentru a îmbunătăți funcționarea colonului.

Remediu nutritiv pentru colon

Pentru a îmbunătăți modalitatea de funcționare a colonului poți apela la un remediu nutritiv bogat în vitamina A, C, precum și antioxidanți. Acest remediu te va ajuta să cureți pereții intestinelor, soluționând în felul acesta numeroase probleme digestive.

Citeşte şi Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicaţii. Cea mai buna reţetă de ceai de ghimbir

Acest remediu are proprietati anti-inflamatorii și se pregătește foarte ușor. Ai nevoie de o lingura de suc de ghimbir, 2 linguri de suc de lămâie, 1/2 linguriță de sare de mare, 1/2 cană de suc de mere, 1/2 pahar cu apă.

Fierbe apa și las-o la răcit, apoi adaugă sarea și amestecă până se dizolvă. Adaugă sucul de mere, de lămâie și ghimbirul și bea imediat amestecul obținut.Acest remediu se consumă de 3 ori pe zi timp de o saptămână. În plus, nu uita să faci mișcare în mod constant și să te odihnești corespunzător.

Află tot ce trebuie să știi despre colonoscopie AICI.