Trucuri pentru cele mai gustoase chifteluțe! De ce aceste trei legume nu ar trebui să lipsească

Orice gospodină are micile ei secrete când pregătește mâncăruri. Chifteluțele sunt printre cele mai gustoase rețete, iar mai jos veți afla câteva trucuri.

05 ian. 2022, 19:11
Trucuri pentru cele mai gustoase chifteluțe! De ce aceste trei legume nu ar trebui să lipsească

Printre cele mai bune sunt cele făcute din carne de porc. Dar dacă vreți să gătiți chifteluțe mai puțin grase, din carne de pasăre, trucurile următoare v-ar putea ajuta.

Multe gospodine folosesc miez de pâine înmuiat în apă și bine stors în compoziție de chifteluțe. Cu ajutorul pâinii, carnea e mai pufoasă și crocantă.

Ce legume să folosiți la chifteluțe

Cartofii sunt primii pe listă. Orice fel de chifteluțe ați face, adăugați cartofi, dar nu oricum, ci dați pe răzătoare. Pe lângă, se mai adaugă morcovi și dovlecel tot dat prin răzătoare.

Cele trei legume au o textură specifică, se înmoaie la prăjit și în acest fel ies cele mai gustoase chifteluțe. Legumele este bine să constituie aproximativ 30% – 40% din cantitatea compoziției.

Se mai adaugă pastă de roșii fiindcă îi dă un gust mai bun. Pe lângă pasta de roșii, mai puteți adăuga următoarele: sos picant de chilly, muștar, sos de soia, ketchup.

Chifteluțele nu vor fi suficient de aromate dacă uiți de verdețuri. Poți adăuga pătrunjel, mărar, codițe de ceapă sau de usturoi verde și cimbru bine tocate și mărunțite.

Puneți ciuperci, tocați-le mărunt înainte. Sunt foarte aromate și dau un gust excelent.

Ca să obțineți cele mai gustoase chifteluțe, trebuie să tocați de două ori compoziția prin mașina de tocat. Apoi, să adăugați ceapa, ciupercile și legumele după ce le-ați călit cu ulei.

Folosiți doar gălbenușuri, dacă vrei să ai chifteluțe mai pufoase.

Pregătește chifteluțele, formează buletele din carne și aranjează-le pe un platou care poate intra în congelator. Lasă chifteluțele să se întărească în congelator timp de 2 – 3 ore, apoi pune-le la prăjit sau la copt în cuptor.

Citește și Cum prepari cele mai gustoase brioșe din ouă pentru micul dejun. Rețeta perfectă care înlocuiește clasicele ochiuri sau omletă

Citește și Mâncatul rapid ne poate afecta sănătatea. Cât timp ar trebui să stăm la masă