Cum scapi de condensul de pe geamuri cu ajutorul unor trucuri simple

Condensul poate apărea din diferite motive, deseori din cauza unei tâmplării de proastă calitate, a umidității ridicate sau a temperaturilor scăzute.

16 nov. 2022, 21:52
Cum scapi de condensul de pe geamuri cu ajutorul unor trucuri simple

Atunci când apare condensul pe geamuri, trebuie să faceți un lucru foarte simplu care durează doar câteva minute, potrivit exquis.ro.

Trebuie doar să deschideți larg toate ferestrele din cameră pentru 3-5 minute. Ușile trebuie să fie închise în acest moment. Dacă afară este cald, puteți crește perioada la 7-10 minute. Astfel, excesul de umiditate va ieși din încăpere. Temperatura din interior nu va scădea foarte mult, chiar dacă vremea este geroasă. După ce ați închis geamurile, deschideți ușile de la toate camerele.

Citește și: Aerisirea locuinței pe timp de iarnă. Iată ce beneficii are acest obicei asupra sănătății

Condensul de pe ferestre poate duce la probleme serioase, cum ar fi mucegaiul.

Puteți folosi și două produse accesibile și ieftine: alcool etilic (vodca este potrivită în acest scop) și glicerină. Acestea trebuie amestecate într-un raport de 150 ml la 15 ml. Cu acest lichid trebuie să ștergeți foarte bine ferestrele.

Suprafața se șterge cu o cârpă uscată de lână sau bumbac. Astfel se va forma o peliculă rezistentă la umiditate, care va proteja geamurile de condens pentru o perioadă lungă de timp.

Citește și: Temperatura optimă pentru fiecare cameră din casă. Câte grade trebuie să ai în dormitor pentru un somn odihnitor