Cum scapi de mătreaţă cu soluţii naturale

Matreata este o adevarata durere de cap, nu de putine ori cei care se confrunta cu ea cauta diferite solutii pentru a rezolva problema. Inainte de orice trebuie sa intelegi care sunt cauzele ei. Matreata poate fi generata de sampoanele nepotrivite si de tratamentele cosmetice de ingrijire a parului ca si de lipsa unur vitamine si minerale din dieta. Apa dura poate fi un alt vinovat pentru matreata. Atunci cand apa din casa contine calciu, fier si magneziu poate duce la uscarea scalpului sau la matreata.

16 nov. 2014, 05:21
Cum scapi de mătreaţă cu soluţii naturale

Exista o multitudine de metode naturale care sa te ajute sa scapi de matreata. Ele pot reduce sau elimina scalpul uscat, fiind benefice pentru tine si pielea ta, spre deosebire de alternativele cu chimicale. Iata cateva sfaturi pentru a indeparta matreata:

Toarna o lingura de urzici uscate intr-o ceasca de apa fierbinte. Lasa urzica in apa fierbinte pentru cel putin o ora. Apoi trece amestecul printr-o strecuratoare astfel incat sa indepartezi urzicile. Spala-ti parul. Unge-ti apoi podoaba capilara cu apa cu urzica si ramai asa timp de 30-40 de minute. Repeta procedura de cel putin trei ori pe saptamana.

VEZI ŞI: Mătreaţa şi căderea părului pot ascunde mai multe boli

Incalzeste patru linguri de ulei de masline intr-un bol. Stoarce apoi jumatate de lamaie in ulei. Aplica mixtura pe par si scalp. Apoi spala-ti parul cum o faci in mod obisnuit.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro