Cum scapi de mirosul neplăcut din caserolele de plastic. Metode banale şi eficiente care prelungesc viaţa acestor recipiente

Le folosim aproape zilnic la depozitarea mâncării pe care avem nevoie să o transportăm. Fie că mergem la serviciu, la şcoală, în concediu sau la picnic, caserolele de plastic sunt nelipsite din bagajul nostru. Sunt extrem de practice, singura problemă fiind că, după o anumită perioadă de folosire, prind miros.

21 ian. 2022, 09:00
Cum scapi de mirosul neplăcut din caserolele de plastic. Metode banale şi eficiente care prelungesc viaţa acestor recipiente

Cum scapi de mirosul din caserolele de plastic. Problema mirosului apare atât la caserolele folosite timp îndelungat, cât şi la cele în care depozitezi alimente cu miros puternic – sosuri cu usturoi, pește sau condimente.

În plus, în timp, aceste recipiente capătă şi pete gălbui de la grăsime. Spălatul cu detergent de vase nu este chiar soluţia problemei, asta întrucât substanțele toxice din detergent pot pătrund cu uşurinţă în fisurile plasticului, de unde pot ajunge în mâncare.

Citeste si Ingredientul-minune care face ca aluatul de clătite să nu se întărească nici a doua zi. Gospodinele desăvârşite trebuie să cunoască secretele clătitelor pufoase

Cum scapi de mirosul din caserolele de plastic

Iată, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai eficiente soluţii de îndepărtare a mirosului şi a petelor din caserole:

  • Soluţie din apă fierbinte și sare sau bicarbonat. Pune cutiile la înmuiat în apă fierbinte, în care adaugă puţină sare sau zeamă de lămâie, recomandă libertateapentrufemei.ro. Între timp, fă o pastă din câteva linguri de bicarbonat alimentar și apă, scoate cutiile din apa cu sare și freacă-le bine cu un burete de vase. Dacă mirosul persistă, lasă pasta de bicarbonat să acţioneze peste noapte și clătește cutiile a doua zi cu apă caldă din abundență;
  • Lămâie şi zaț de cafea. Ca să scapi de mirosul persistent, taie o jumătate de lămâie și freacă bine cu ea pereții caserolei şi capacul. Apoi, toarnă zațul de la cafeaua fiartă la ibric în cutiile de plastic, închide capacul și lasă-l să absoarbă mirosul neplăcut timp de câteva zile. După scurgerea acestui interval de timp, deschide cutia și spal-o fie cu bicarbonat, fie cu apă și un burete abraziv.

Citeste si Ce se întâmplă dacă ţii picioarele în apă cu usturoi timp de 30 de minute. Trucul genial pe care e musai să-l încerci

Cât timp poate fi folosită o caserolă de plastic

Timpul de folosire a caserolelor din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate și de modul în care le întreținem. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care indică perioada de timp în care este sigur pentru utilizare.

Deși pe multe caserole scrie că pot fi spălate la maşina de spălat vase sau că pot fi folosite în cuptorul cu microunde, este bine, totuşi, să nu le supunem unui tratament termic foarte ridicat.

O caserolă de plastic poate fi folosită în siguranţă câteva luni, în funcţie de modul în care este întreţinută. Dacă, însă, în acest timp, se decolorează sau se zgârie, este cazul să fie schimbată.