Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă. Trucul care le va scăpa pe gospodine de o mare bătaie de cap

Murdăria, igrasia sau chiar mucegaiul nu au ce căuta pe pereții din casa ta și totuși apar. Pe lângă faptul că arată inestetic, mucegaiul este extrem de periculos pentru sănătatea ta și a copilului tău. De aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care să te scape de această bătaie de cap.

15 ian. 2023, 08:11
Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă. Trucul care le va scăpa pe gospodine de o mare bătaie de cap

Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă. Apariția mucegaiului pe pereții din casă poate reprezenta o mare problemă pentru sănătatea ta, dar mai ales a copiilor tăi pentru că provoacă alergii și inflamații ale căilor respiratorii.

Citește și ”Sunt alergică la gravitație. Pare o nebunie, dar este adevărat”. O tânără stă zilnic 23 de ore în pat. Ce simptome are această boală teribilă și cum scapi de ea

Cum scapi de mucegaiul de pe pereții din casă

Atunci când mucegaiul apare într-o încăpere ai face bine să nu îți lași bebelușul sau copiii în locul respectiv pentru că acesta poate cauza alergii grave și chiar astm.

Dacă nu știi cum să scapi de mucegaiul de pe pereții din casă și ai epuizat toate metodele de pe care le știai, noi ne-am gândit să îți venim în ajutor cu două trucuri ieftine și simple care te vor scăpa de această bătaie de cap. Este vorba despre oțet și bicarbonat de sodiu.

Ca să înlături mucegaiul de pe pereți cu ajutorul oțetului ai nevoie și de apă, cu care vei realiza o soluție despre care specialiștii spun că își face efectul mult mai repede dacă ai stropit înainte peretele afectat cu apă și oțet. După ce ai stropit peretele las-o câteva ore să își facă treaba, apoi șterge peretele cu o perie sau cu o cârpă udă.

Dacă te deranjează mirosul de oțet ceea ce este foarte puțin probabil, pentru că mirosul este mult mai slab decât cel de clor su detergent, pune în apă și câteva picături de ulei esențial și astfel vei scăpa de mirosul puternic.

De-a lungul timpului, studiile au arătat că oțetul distruge porii de mucegai în proporție de 82%. Mai mult, oțetul previne reapariția  mucegaiului dacă este pulverizat peste zona problematică și apoi este lăsat să se usuce.

O altă soluție care te va ajuta să scapi de mucegai este bicarbonatul de sodiu. El poate fi folosit diluat în apă sau în apă cu oțet. După ce ai făcut soluția pulverizează în zona cu probleme apoi lasă câteva ore să acționeze și șterge cu o cârpă umedă.

Cum scapi de condensul de pe geamuri cu numai cinci lei

Gospodinele nu trebuie să își facă griji atunci când apare condensul pe geamuri pentru că noi avem un truc ieftin și eficient, care le va scăpa de o mare bătaie de cap.

Recent, o influenceriță în domeniul curățeniei a dezvăluit un truc eficient împotriva condensului pe care ea l-a descoperit la mama sa. Trucul este unul extrem de simplu și nu este deloc costisitor, din contă costă în jur de cinci lei și cu siguranță că îl ai deja în casă.

Este vorba despre detergentul de vase, un produs nelipsit din casele noastre, care iată că poate fi utilizat și în alte scopuri.

După ce a folosit trucul cu detergent de vase pentru a scăpa de condensul de pe ferestrele sale, influencerița a scris despre el pe rețelele de socializare, unde a postat și un clip pentru a-și convinge fanii de eficiența acestuia.

În scurt timp, materialul a devenit viral și a strâns peste 292.000 de aprecieri. Mai mult, influencerița a mărturisit că a doua zi a fost asaltată de mesajele fanilor, care s-au declarat încântați de rezultate.

„Mama mi-a spus despre acest truc, săptămâna trecută. Am scris despre el. A doua zi, literalmente, au explodat mesajele cu rezultatele uimitoare pe care le-ați avut”, a spus influencerița în domeniul curățeniei.

Tot ce trebuie să faci ca să previi condensul este să pui o picătură de detergent de spălat vase pe o cârpă din microfibră și să speli ferestrele afectate. Influencerița recomandă să faci acest lucru dimineața și seara și vei vei observa că geamurile tale vor rămâne uscate.

Ea a mărturisit că nu știe să explice cu exactitate unde dispare apa, dar este convinsă că acest truc este unul eficient mai ales că și comunitatea sa de faci a confirmat acest lucru.

Citește și Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient și cum scapi de mirosurile neplăcute. Trucuri simple pe care ar trebui să le știe oricine