”Sunt alergică la gravitație. Pare o nebunie, dar este adevărat”. O tânără stă zilnic 23 de ore în pat. Ce simptome are această boală teribilă și cum scapi de ea

O femeie din SUA este ”alergică la gravitație” și nu poate să stea în picioare mai mult de 3 minute. Ea a ajuns să stea câte 23 de ore în pat.

31 aug. 2022, 18:12
”Sunt alergică la gravitație. Pare o nebunie, dar este adevărat”. O tânără stă zilnic 23 de ore în pat. Ce simptome are această boală teribilă și cum scapi de ea

Lyndsi Johnson a fost diagnosticată cu o afecțiune extrem de rară. Ea nu poate să stea în picioare mai mult de 3 minute, deoarece este ”alergică la gravitație”.

Citește și Un medicament necesar pentru bolile respiratorii fără înlocuitor lipsește de pe piață de mai bine de un an. Medicii sunt îngrijorați că începerea noului an școlar va aduce și un nou val de viroze

Femeia în vârstă de 28 de ani a făcut parte din Marina Militară și a fost diagnosticată cu Sindromul Tahicardiei Posturale (PoTS), ceea ce înseamnă că de fiecare dată când se ridică sau se așează undeva, ritmul cardiac se accelerează. Lyndsi numește această boală, ”alergie la gravitație”.

Afecțiunea femeii este atât de severă încât leșină de până la 10 ori pe zi și se poate ridica doar pentru a mânca sau pentru a face duș.

Americanca a început să sufere de dureri abdominale și de spate în octombrie 2015, iar simptomele s-au agravat treptat, ceea ce a determinat-o să meargă în mod repetat la medic, înainte de a fi diagnosticată în februarie 2022.

Și chiar dacă este supusă unui tratament medical, tot leșină de 3 ori pe zi. Astfel, femeia a ajuns să stea câte 23 de ore în pat. Americanca nu poate face prea multe pentru ea însăși și trebuie să se bazeze pe soțul ei, James, care o îngrijește.

”Sunt alergică la gravitație – pare o nebunie, dar este adevărat. Nu pot sta în picioare mai mult de trei minute fără să mă simt leșinată, să mi se facă rău sau să leșin. Mă simt mult mai bine dacă stau întinsă. Stau în pat toată ziua – până la 23 de ore pe zi. Nu m-am gândit niciodată că, la 28 de ani, voi fi nevoită să folosesc un scaun de duș, nu mai pot ieși din casă. Nu există leac, dar sunt atât de recunoscătoare pentru James și pentru ceea ce am”, a declarat Lyndsi, din Bangor, Maine, SUA.

Lyndsi Johnson a început să se simtă rău pentru prima dată în timp ce lucra în marina de peste ocean. Simptomele au continuat și din păcate, femeia s-a luptat cu dureri cronice, dar medicii nu au putut să își dea seama ce era în neregulă.

Din cauza bolii sale, în luna mai a anului 2018, femeia a fost nevoită să părăsească armata.

Citește și Un bărbat din Bolivia s-a îmbătat şi a fost îngropat de viu. Tânărul credea că este în patul său, până a vrut să meargă la baie VIDEO