Cum scapi de starea de mahmureală după ce ai băut alcool. Remediile care te ajută să te simți mai bine

Mahmureala își face simțită prezența, de regulă, prin dureri de cap și moleșeală. Sunt o mulțime de remedii pentru astfel de simptome care apar după consumul de băuturi alcoolice.

01 ian. 2024, 12:20
Cum scapi de starea de mahmureală după ce ai băut alcool. Remediile care te ajută să te simți mai bine

Cum scapi de starea de mahmureală după ce ai băut alcool. Mulți oameni care consumă alcool se plâng apoi de dureri de cap puternice, acestea fiind un simptom al mahmurelii. Există, desigur, și leacuri pentru a scăpa de ele. Majoritatea oamenilor care beau experimentează mai apoi o stare de mahmureală și încearcă tot felul de remedii auzite de pe la prieteni. Unele au efect, altele deloc.

Pe lângă acele remedii, cea mai bună metodă ca să eviți mahmureala e, bineînțeles, să bei cu moderație. În unele situații, persoana care a consumat prea mult alcool trebuie să se adreseze medicului.

Citește și De ce nu este bine să consumi ceai la plic în mod regulat. Cele mai periculoase vs cele mai puţin dăunătoare ceaiuri la plic

Conform Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, nu există dovezi științifice care pot demonstra că remediile pentru mahmureală funcționează. Cea mai bună metodă să vindeci mahmureala e să aștepți până când produsele secundare toxice au fost îndepărtate din organism.

Cum scapi de starea de mahmureală după ce ai băut alcool

Ce ajută foarte mult e hidratarea. Alcoolul îi face pe oameni să urineze des fiindcă suprimă eliberarea unor hormon numit vasopresină. Acesta afectează organismul în multe feluri, inclusiv capacitatea rinichilor de a reabsorbi apa. În cazul în care organismul produce mai puțină vasopresină, ea poate să ducă la deshidratare, care duce la dureri de cap.

Alte simptome ale mahmurelii sunt transpirația, vărsăturile și diareea, care pot duce la și mai multă deshidratare. Dacă începi să consumi apă încet poți ajuta organismul să se rehidrateze, ceea ce duce la ameliorarea durerilor de cap.

Atunci când consumi alcool îți poate scădea nivelul zahărului din sânge, astfel încât oboseala și durerea de cap asociate cu mahmureala pot veni de la funcționarea creierului fără suficient combustibil.

Un alt remediu atunci când ești mahmur e să mănânci carbohidrați blânzi, cum ar fi pâinea prăjită, care ameliorează starea de greață, pentru a îmbunătăți nivelul de energie și a ajuta la reducerea zahărului din sânge la normal.

Citește și Rețetă de lichior de ouă. Preparatul va fi vedeta mesei de sărbătoare

O altă modalitate de a scăpa de durerile de cap provocate de consumul de alcool e să iei un analgezic, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, cum ai face pentru orice durere de cap. Analgezicele pot crește eliberarea de acid și pot irita mucoasa stomacului.