Cum scoți iarna petele albe de sare de pe încălțăminte. Trucul simplu pe care ar trebui să îl aplicăm cu toții!

Iarna apare ninsoarea, care creează probleme șoferilor de pretutindeni. Șoselele sunt acoperite de polei și zăpadă și se ajunge, din păcate, și la accidente. Tocmai de aceea autoritățile angajează companii care să se ocupe de curățarea străzilor.

01 ian. 2022, 11:00
Cum scoți iarna petele albe de sare de pe încălțăminte. Trucul simplu pe care ar trebui să îl aplicăm cu toții!

Cum scoți iarna petele albe de sare de pe încălțăminte. Trucul simplu pe care ar trebui să îl aplicăm cu toții!

De regulă, pentru a îndepărta poleiul se folosește nisip și sare. Atunci când umblăm cu încălțările pe stradă, ele se pot murdări și poate fi afectat și materialul din cauza sării dacă nu le curățăm corespunzător.

Cu siguranță nu doar o dată vi s-a întâmplat să mergeți pe stradă, prin zăpadă, și să vă treziți cu pete albe de sare pe încălțări. Vreți să le îndepărțați și nu știți cum?

Iată câteva trucuri ca să aveți încățările ca noi:

Se spune că încălțămintea din piele e cea mai potrivită pentru sezonul rece datorită materialului. Dacă apar câteva pete din cauza sării puteți folosi o cârpă moale, ușor umedă. O soluție din oțet alb și apă poate fi compusă imediat. Înmuiaţi o cârpă curată în această soluție și curățați petele ușor, cu grijă. Repetați acțiunea până vedeți că reziduurile de sare dispar de pe încălțăminte.

Apoi, lăsați încălțările să se usuce natural fiindcă căldura poate cauza crăpături în pielea ghetelor sau cizmelor. De asemenea, puteți folosi un spray special pentru încălțările din piele, pe care îl găsiți în magazinele de încălțăminte. Nu costă foarte mult și vă poate proteja încălțămintea de petele nedorite, inclusiv de apa de la ploaie sau cea provenită din topirea zăpezii.

Aplicați aceeași soluție pentru a îndepărta petele de pe încălțările din piele, dar folosiți o cârpă uscată o periuță sau o perie moale. Dacă petele nu pot fi îndepărtate fără a folosi o soluție, puteți combina 1 cană de apă rece cu detergent lichid de vase. Încercați să nu puneți foarte mult detergent pentru a nu face prea multă spumă. Folosiți soluția pentru a îndepărta petele de sare și tamponați materialul cizmelor până acestea dispar. Nu frecați pielea întoarsă, pentru că se poate deteriora.

La final, lăsați încălțămintea să se usuce într-un loc ferit de căldură și lumină.

Citiți și Planta minune care vindecă ulcerul şi tratează anemia. Este eficientă şi în curele de slăbire

Citiți și Evită să mănânci asta înainte de culcare. Alimentele care sunt cel mai greu de digerat