Evită să mănânci asta înainte de culcare. Alimentele care sunt cel mai greu de digerat

Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă asupra alimentelor care sunt cel mai greu de digerat. Printre acestea se numără seminţele, ciupercile şi brânzeturile. De asemenea, nici laptele nu este recomandat să fie consumat înainte de culcare.

29 dec. 2021, 18:37
Evită să mănânci asta înainte de culcare. Alimentele care sunt cel mai greu de digerat
Evită să mănânci asta înainte de culcare. Alimentele care sunt cel mai greu de digerat

Alimentele care sunt cel mai greu de digerat. Nutriţionişti recomandă să evităm mesele grele înainte de somn.

Alimentele care sunt cel mai greu de digerat. Evitaţi să mâncaţi asta înainte de somn

Printre alimentele cel mai greu de digerat se numără seminţele de floarea soarelui, de dovleac sau de susan. Acestea se digeră în aproximativ trei ore. Şi laptele are nevoie tot de trei ore pentru a putea fi digerat, la fel ca pâinea.

Puţine persoane ştiu că ciupercile fac parte dintre alimentele care se digeră cel mai greu. Acestea au nevoie de 5-6 ore pentru a fi digerate. La fel se întâmplă şi în cazul cartofilor prăjiţi.

Şi brânzeturile, cașcavalul și parmezanul sunt incluse pe lista alimentelor greu digerabile. Acestea fiind digerate după 4-5 ore de la momentul în care au fost consumate.

Citeşte şi Cum se mănâncă corect fructele. Mihaela Bilic a împărtăşit secretul: „Nu înseamnă că nu îngraşă”

Ce alimente sunt recomandate înainte de som

Gălbenuşul de ou, peştele şi fructele de mare sunt printre alimentele care se digeră foarte repede. Nutriţioniştii ne recomandă ca seara să evităm mesele copioase formate din carne de porc, care se digeră în patru ore. Şi carnea de vânat este de evitat seara. Aceasta se digeră în cinci ore.

În schimb, carnea de pui se digeră în doar o oră, fiind mult mai uşoară faţă de cele două de mai sus.

Ce să faci pentru o digestie mai bună. Recomandările specialiştilor

Pentru o digestie mai bună, nutriţioniştii recomandă ca cele mai ușoare alimente să se consume la începutul mesei, iar cele mai grele spre sfârșit.

Citeşte şi Cât se țin, de fapt, alimentele în frigider! După această perioadă alimentele nu mai sunt recomandate pentru consum

De asemenea, pentru a spori timpul de digerare a alimentelor trebuie să bei apă călduță sau ceai. De obicei, apa rece împiedică și încetinește procesul de digerare a alimentelor, potrivit BZI. 

Trebuie să fii atent să iei mese regulate peste zi și să ai grijă la porțiile de mâncare. Nu trebuie să te ridici de la masă cu senzația de prea plin. De asemenea, în timpul mesei trebuie să mănânci cât mai relaxat și calm.