Cum se apară Nicuşor Dan după înregistrarea în care este acuzat că ar face trafic de influenţă: "Eu am fost doar mediator"

Publicat: Luni, 14 Septembrie 2020 21:21 // Actualizat: Marţi, 15 Septembrie 2020 22:49 // Sursa: romaniatv.net

Nicuşor Dan a declarat în direct la România TV faptul că, în calitate de parlamentar, este obligat de lege să se ocupe de rezolvarea problemelor bucureştenilor. Dana Budeanu a făcut publică o înregistrare care ar putea dăuna grav candidaturii lui Nicușor Dan. Aceasta arată cum candidatul dreptei pentru funcţia de primar al Capitalei intervine pentru a împiedica luarea unor măsuri legale împotriva omului de afaceri Mihai Mitrache în relația cu Primăria Sectorului 4.

Nicuşor Dan a răspuns acuzaţiilor Danei Budeanu, în direct, la România TV. Candidatul la Primăria Capitalei susţine că este datoria sa să ajute bucureştenii, iar calitatea sa în acest conflict a fost doar de mediator.

Citeşte şi: Dana Budeanu, reacţie incendiară după înregistrarea cu Nicuşor Dan: "Face trafic de influenţă"

Nicuşor Dan: "Eu sunt în înregistrare"

"Înregistrarea vine după ce eu am demascat o infracţiune comisă de primarul general Gabriala Firea, de 50 de milioane de euro, pe Parcul Verdi şi o infracţiune legată de achiziţia de tramvaie, de către firma turcă, în dauna celei româneşti, de 150 de milioane. Eu sunt în înregistrare, să vă explic ce rol am eu. Situaţia este următoarea: un domn avea o proprietate pe care primarul sectorului 4 a demolat-o abuziv. Instanţa de judecată a spus acest lucru. Înainte ca această demolare abuzivă, confirmată ca abuzivă de către instanţa de judecată, să aibă loc, acest cetăţean a venit la mine. Avocatul domniei sale m-a văzut în tribunal şi mi-a spus că are un abuz. Eu am luat avocatul şi pe cei doi soţi şi ne-am dus la Avocatul Poporului, pentru că, după cum ştiţi, dacă Avocatul Poporului sau prefectul atacă un act în instanţă, el este suspendat de drept", a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat de Victor Ciutacu în ce calitate s-a implicat, Nicuşor Dan a răspuns: "În primul rând nu este vorba de nicio retribuţie. În al doilea rând, eu ca parlamentar sunt obligat de lege să mă ocup de rezolvarea problemelor bucureştenilor. Am considerat că împotriva acestui cetăţean se construieşte un abuz de către o autoritate locală. Am mers şi l-am apărat în instanţă şi am câştigat. Instanţa a confirmat că autoritatea locală urma să încalce legea".

Citeşte şi Gabriela Firea, schimb de mesaje cu Nicuşor Dan: "Succes la locul 2"

Mihai Mitrache avea o construcţie în Parcul Orășelul Copiilor, de 80 mp pe un spaţiu închiriat de la Primăria Sectorului 4. Ulterior, a construit aici un restaurant pe 250 mp, inclusiv spaţiu verde, în mod ilegal. Taxele şi impozitele neplătite de Mihai Mitrache către Primărie au ajuns la un cuantum de 400 de mii de lei, moment în care omul de afaceri a primit mai multe somaţii pentru a intra în legalitate, pe care le-a ignorat, primăria decizând să recurgă la demolarea construcţiei. Acesta este momentul în care Nicuşor Dan sună funcţionarii de la Sectorul 4 şi intervine în favoarea omului de afaceri, arătând că Mitrache este dispus "să-şi retragă plângerile penale şi postările" împotriva primăriei. Angajatul primăriei îi spune lui Nicuşor Dan în repetate rânduri că "dacă nu aţi fi garantat dvs. pentru el, nu mai aveam de ce să stăm de vorbă". Mai mult decât atât, când funcţionarul îi spune că Mihai Mitrache se laudă că "vin cu fratele meu Nicuşor Dan!", "vă pune Nicuşor Dan cu botul pe labe", râde şi n-l contrazice.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dana Budeanu înregistrare interlop Nicuşor Dan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H