Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Greşeală frecventă pe care toţi o facem

Caloriile din farfurie reprezintă secretul unei diete eficiente. Mulţi facem greşeala să consumăm mult mai multe calorii decât ne imaginăm, iar atunci când facem sport nu ardem atât de multe precum credem. Prin urmare, vă prezentăm o modalitate simplă cu ajutorul căreia putem calcula corect caloriile din farfurie.

25 iul. 2021, 09:06
Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Greşeală frecventă pe care toţi o facem
Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Greşeală frecventă pe care toţi o facem

Cum se calculează corect caloriile din farfurie. În primul rând, foloseşte un cânar de bucătărie şinu diverse ceşti sau alte forme cu gradaţii. În acest fel, poţi fi mai precis ăn calcularea caloriilor.

Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Foloseşte cântarul de bucătărie

Citeşte şi Cea mai bună dietă pentru un corp de vis și o minte ageră. Specialiștii recomandă: „Trebuie să îi dăm creierului ce îi place”

Cântarul de bucătărie ne ajută să calculăm mai precis caloriile din farfurie. De exemplu, dacă măsori într-o cană o porţie de paste fierte de forme mici, acestea vor avea mult mai multe calorii decât o ceaşcă cu paşte mari. Explicaţia este simplă,  pastele mici se aşază mai bine în cupa de măsurare. În felul acesta, cana cu paste mici va cântări mai mult, iar tu vei consuma mai multe calorii.

De asemenea, o altă greşeală pe care mulţi dintre cei aflaţi la dietă o fac este că notează doar alimentele majore pe care le mănâncă şi le omit pe cele extra. Cu excepţia apei sau a ceaiului, trebuie să notezi tot ceea ce consumi, oricât de insignifiante îţi par acele alimente.

Cum calculezi caloriile arse în funcţie de greutate

Caloriile consumate în timpul unui exerciţiu variază de la persoană la persoană, în funcţie de greutate. Cu cât o persoană are mai multe kilograme, cu atât este nevoie de mai multă energie şi se ard mai multe calorii, De exemplu, o persoană de 50 de kilograme care joacă tenis de câmp timp de o oră va arde aproximativ 525 de calorii, în timp ce o persoană care are 80 de kilograme va arde mai mult de 850 de calorii în aceeaşi oră, potrivit clickpentrufemei.

Câte calorii ar trebui să mănânci

Numărul caloriilor pe care ar trebui să le consumi depinde mai mai mulţi factori precum sexul, vârsta, greutatea şi nivelul de activitate fizică al unei persoane.

De exemplu, un sportiv bărbat de 25 de ani va avea nevoie de mai multe calorii decât o femeie de 40 de ani, care nu face exerciţii fizice. Dacă scopul tău este să pierzi în greutate, va trebui să creezi un deficit caloric, mâncând mai puţin decât arde corpul tău. În acest caz, numărarea caloriilor te poate ajuta să combaţi supraalimentarea şi să înţelegi mai bine cantitatea pe care o consumi cu adevărat, la fiecare masă.

Citeşte şi Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!