Cea mai bună dietă pentru un corp de vis și o minte ageră. Specialiștii recomandă: „Trebuie să îi dăm creierului ce îi place”

Cea mai bună dietă pentru o siluetă armonioasă și o minte liniștită este una în care consumăm mai puțină carne și ne "hrănim" creierul cu gânduri pozitive.

19 iul. 2021, 18:53
Cea mai bună dietă pentru un corp de vis și o minte ageră. Specialiștii recomandă: „Trebuie să îi dăm creierului ce îi place”

Cea mai bună dietă recomandată de specialiști este postul, adică o alimentație în care nu consumăm produse de origine animală. Specialiștii recomandă postul ca o metodă prin care ne putem curăța  organismul de toxine, dar și prin intermediul căreia gândurile noastre devin mai productive.

Nu este nevoie să ținem post permanent, chiar și două zile pe săptămână în care renunțăm la carne, ouă și produse lactate, poate avea un efect benefic asupra stării noastre de sănătate. Medicii ne sfătuiesc să evităm și alcoolul.

O altă recomandare din partea experților ne spune să avem o alimentație echilibrată, atunci când nu ținem post și să luăm exemplul țărilor, care au o dietă mediteraneană, bazată pe salate, carne slabă și grăsimi sănătoase.

Cea mai bună dietă: ”În post se curăță întregul organism”

Un aspect foarte important este să ne echilibrăm starea de spirit și să ne hrănim creierul gânduri pozitive. Este important să căutăm să nu ne enervăm din orice și să nu ne încărcăm mintea cu idei care ne stresează.

”În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!

Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism. Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie să luăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi. Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu! Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație.

Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și de creierul nostru”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

Cea mai bună dietă: evitarea epuizării psihice

Specialiștii ne sfătuiesc că pentru a evita stresul și situațiile tensionate este bine să rezolvăm pe rând fiecare sarcină în ordinea priorităților și să luăm o pauză atunci când simțim că am obosit.

”Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să „întindem” timpul pentru performanțe de scurtă durată.

Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului.

Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri.

Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.”, recomandă Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

Cea mai bună dietă: hrănirea creierului

Medicii ne spun că starea psihică este foarte esențială atunci când vine vorba adoptarea unei alimentații sănătoase. Este important să ne hrănim creierul pentru a stimula producția de endorfine pe termen lung, în loc să consumăm mâncare nesănătoasă de tip fast-food care doar păcălește creierul cu o stare efemeră de „satisfacție”.

„Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică.

Iată ce putem da creierului: o melodie (mie de exemplu îmi place și muzica latino! Îl ascult cu plăcere pe Julio Iglesias), o carte bună, o discuție bună, o emisiune bună – fără scandal, politică, război, agresivitate sau cinci accidente pe minut, un răsărit de soare.

Lista e foarte lungă și e întotdeauna personalizată. Fiecare cu micile lui bucurii. Vă recomand să nu uitați de ele!”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea, conform DCnews.