Cum se cheamă teama de o HALBĂ GOALĂ de bere? Lucruri inedite, care îţi vor uimi PRIETENII de PAHAR

Cu toate că multe persoane nu ştiu acest lucru, berea se află de mii de ani în viaţa oamenilor. Astfel, cea mai veche reţetă pentru bere datează de acum 5.000 de ani, fiind scrisă pe bucăţi de piatră sub forma unui cântec. Află lucruri inedite, cu care îţi vei uimi prietenii de pahar.

07 iul. 2013, 05:39
Cum se cheamă teama de o HALBĂ GOALĂ de bere? Lucruri inedite, care îţi vor uimi PRIETENII de PAHAR

Chiar dacă în prezent berea este considerată o băutură bărbătească, asociată bărbaţilor pasionaţi de sport, cum ar fi fotbalul, femeile au avut o strânsă legătură cu această băutură pe care Benjamin Franklin, un cunoscut preşedinte şi inventator american, o considera „dovada că Dumnezeu iubeşte oamenii„.

Citeşte şi Utilizări neobişnuite pentru bere

Arheologii au descoperit că cea mai veche reclamă la bere datează de acum 6.000 de ani, când o femeie cu un bust generos a fost desenată pe o placă de piatră, alături de inscripţia „Beţi bere Elba, berea cu inimă de leu”. Ulterior, s-a aflat că primele producătoare profesioniste ale acestei băuturi au fost femeile.

Cunoscătorii sunt de părere că există peste 400 de tipuri de bere în lume, Belgia având cele mai multe mărci din lume. De asemenea, cea mai scumpă bere din lume costă 1.000 de dolari sticla, fiind vândută într-un singur bar din Londra. Ea se numeşte Vielle Bon Secours. Prima berărie din lume a apărut în anul 1040, lângă Munchen.

Citeşte şi Câtă bere au băut românii în 2011

Inedit este faptul că există oameni care se tem de halbe goale de bere, medicii numind această fobie cenosilicafobia.

Berea nu este doar gustoasă, ci şi sănătoasă, conţinând toate mineralele necesare supravieţuirii. Potrivit unui studiu, berea are darul de a face oamenii mai deştepţi. În acelaşi timp, ea previne pietrele la rinichi şi întăreşte oasele.

În secolul XIX, în maternităţile din Munchen, Germania, mamele primeau şapte pahare de bere pe zi, aceasta fiind considerată doza necesară pentru a alăpta copiii. În Cehia se bea cea mai mare cantitate de bere pe cap de locuitor, cu toate că Republica Chineză este cea mai mare consumatoare de bere cu 350 de milioane de hectolitri anual.

Citeşte şi Cum deschizi o sticlă de bere, când nu ai desfăcător? Metoda uluitoare a unui german VIDEO